Hava Durumu

Nilüfer Lions Kulübü ve karşılıksız hizmet

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 08:01

Sosyal kulüpler diye tanımladığımız gönüllü sivil toplum örgütlerinden biri de uluslararası Lions Kulüpleri. Bir asrı aşan bir süredir tüm dünyada bir biçimde topluma "hizmet veriyor". 1945'ten bu yana Birleşmiş Milletler'de daimi temsilcisi olan bu uluslararası organizasyonun temel mantığı "karşılıksız hizmet" üzerine kurulu.

Ülkemizde ilk Lions Kulüp 1963 yılında Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay tarafından kurulan İstanbul Milletlerarası Lions Kulübü'ydü. Günümüzde Türkiye'de 7000 Lion ve 1400 Leo Topluma Hizmet için çalışıyor.

1971 yılında kentimizdeki ilk lions kulüp olan Bursa Lions Kulübü Feridun Malcıoğlu tarafından kuruldu. Kurucular arasında Cüneyt Pekman, Memduh Gökçen, Nuri Erbak, Fahir Sabuniş, Doğan Yılmazipek, Erol Aysan, Metin Sabuniş, Aydın Aydın, Ergun Kağıtçıbaşı gibi isimler vardı.

Bursa'da günümüzde 15 Lions Kulübü, 415 lion ve 5 Leo Kulüp bulunuyor.

NİLÜFER LİONS

Bursa'nın ilk lions kulübü olan Bursa Lions Kulübü yine bir ilke imza atarak 1980-1981 döneminde Bursa Lioness Kulübü'nü kurdu. Bu kulüp Bursa'nın ilk lioness kulübü(bayanların olduğu kulüp) oldu. Halit Cura ve Prof.Dr.Selçuk Onart'ın katkılarıyla Kıvılcım Keleşoğlu ve 29 üyesi ile birlikte kentimizin ilk Lioness Kulübü böylece çalışmalarına başladı.

1990-91 hizmet dönemine gelindiğinde Sezi Vardarlılar başkanlığında lioness kulübü statüsünden çıkarak, lions statüsü kazandı ve Bursa Nilüfer Lions Kulübü ismini alarak ülkemizde yine bir ilki gerçekleştirdi. İlk bayanların olduğu Lions Kulüp ünvanını aldı.

Şimdi Nilüfer Lions Kulübü Beril Baylan başkanlığında 2021-2022 hizmet dönemi çalışmalarının startını verdi. Beril Baylan'ın yönetimi şu isimlerden oluşuytor:

"Beril Baylan (Başkan); Çiğdem Karagöz (Geçen Dönem Başkanı); İffet Ebubekir ( 1. Başkan Yardımcısı); Zeynep Aysan (2. Başkan Yardımcısı); Orkide Alakoç (3. Başkan Yardımcısı), İsmihan Kesim (Sekreter); Cana Sunalp Arar (Sayman); Zennur Meriç (Toplantı Yönetmeni); Çiğdem Gerçeksi Okat (Kulüp Amiri); Özlem Can (Üyelik Komitesi Başkanı)."

BASIN TOPLANTISI

Nilüfer Lions Kulübü 2021-2022 hizmet dönemi projelerini dün Altınceylan'da düzenlediği bir toplantı ile basın mensupları ve kamuoyu ile paylaştı. Nilüfer Lions, Uluslararası Lions'un da önerdiği 5 temel alanda hayata geçirmek istediği projeler şu alanları kapsıyor:

" Çevre, Açlık, Diyabet, Görme ve Çocuk kanseri."

Ayrıca 22-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılan olan 54. Lions Konvansiyonu'na da Bursa Nilüfer Lions ev sahipliği yapacak.

LİONS QUEST ETKİNLİĞİ

Bursa Nilüfer Lions Kulübü bu yıl LİONS QUEST adını verdiği uluslararası bir etkinlik olan "21. yy'ın değişen dünyasında çocuk ve gençlerin olumlu tutum ve davranışlar edinmesini sağlaması amacıyla öğretmenlere yönelik sürdürülen sosyal-duygusal gelişim programını" Bursa'da hayata geçirecek.

Burada Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen ve Amerikalı psikolog Daniel Goleman'un kurduğu CASEL(Akademik, Sosyal ve Duygusal Öğrenme için İşbirliği /Collaboration of Academics for Social Emotional Learning) tarafından dünyanın en iyi üç sosyal duygusal zeka programı arasında gösterilen Lions Quest, 3-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın çevrelerinde olumlu ve güvenli bir öğrenme ortamı yaratarak, onların sosyal ve duygusal zeka gelişimlerine ve akademik başarılarına zemin hazırlamakta.

BERİL BAYLAN NE DEDİ?

Bursa Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Beril Baylan 2021-2022 hizmet dönemi çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Dünyanın ve ülkemizin zorlu bir pandemi döneminden geçtiği süreçte bu görevi devraldık. Öncelikle bizden önceki dönemde başlatılan çalışmaları ve geleneksel etkinliklerimizi sürdüreceğiz.

Ardından da belirttiğimiz gibi Çevre, Açlık, Diyabet, Görme ve Çocuk kanseri alanında düzenleyeceğimiz projelerle, öncelikle farkındalık yaratıp, çözüm yollarına ulaşma noktasında proje ve etkinliklerimizi hayata geçireceğiz.

Biz Bursa Nilüfer Lions Kulübü olarak tamamen gönüllülerden oluşan bir yapı olarak, karşılıksız hizmet anlayışı içinde, bu projeleri hayata geçirmeye çalışırken; siz değerli basın mensuplarının bizlere vereceği destek, bizler için önemli bir motivasyon unsuru olacaktır.

Bugüne kadar verdiğiniz ve vereceğiniz desteklere teşekkür ediyorum."

SON SÖZ

Kendilerini topluma "karşılıksız hizmete" adamış Nilüfer Lions Kulübü'nün Beril Baylan başkanlığındaki yönetimini ve üyelerini kutluyorum. Yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.