Hava Durumu

Nilüfer Lions ve Birol Güven

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2021 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2021 07:51

Kentimizin ve ülkemizin ilk kadın Lions Kulüplerinden olan Bursa Nilüfer Lions Kulübü, pandemi sonrası çalışmalarını koşullara uygun olarak sürüyor.

Beril Baylan başkanlığındaki yönetim kurulunda Çiğdem Karagöz, İffet Ebubekir, Zeynep Aysan, Orkide Alakoç, İsmihan Kesim, Cana Sunalp Arar, Zennur Meriç, Çiğdem Gerçeksi Okat, Özlem Can bulunuyor.

Yeni dönem çalışmalarına Ankara'da Anıt Kabir'i ziyaret ile başlayan Nilüfer Lions Kulübü, Bursa'daki yerel basınla tanışma toplantısı, ÇEK 3 Mart İlköğretim Okulu'nda perma kültür çalışması, ÇEK Ortaöğretim Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrencilere yönelik kadın hukuk hakları ile ilgili seminer gibi çalışmalarla sürdürüyor.

Nilüfer Lions Kulübü dönemin 7. toplantısında senaryo yazarı, yapımcı, fütürist ve yazar Birol Güven'i ağırladı. Ülkemizde ilgi ile izlediğimiz çok sayıda dizinin senaristi olan Birol Güven bizlere "Gelecekte gündelik yaşam"ı anlattı.

KİMLER VARDI?

118 Y Yönetim çevresi İstanbul Suadiye Park Lions Kulübü Başkanı Ln. Can Arat, 118 K Yönetim çevresi genel yönetmen başkan 2. Yardımcısı Ln. Mine Şahin, 118 K Yönetim çevresi genel yönetmen başkan 1. Yardımcısı Tamer Kunlar, 118 Y Yönetim çevresi Heybeliada Lions Kulübü üyesi ve çoğul yönetim çevresi konsey saymanı Ln. Yiğit Uzunhasan, 118 Y Yönetim çevresi Maltepe Lions Kulübü üyesi ve çoğul yönetim çevresi konsey başkanı Ln. İsmet Özer Balta da bu toplantıya katılanlar arasındaydı.

BİROL GÜVEN NE DEDİ?

Birol Güven, toplantıda yaptığı konuşmada gelecek noktasında gençler için endişe duymanın anlamsız olduğunu, gençlerin geleceğe hazır olduğunu, endişelenmesi gerekenin bu ara kuşakta kalmış olan orta yaşa doğru ilerleyen ebeveyn ve daha yaşlıların olduğunu belirtti.

Özellikle endişe duyması gereken kuşağın bir an önce kendilerini geleceğe hazırlamasını belirten Birol Güven şöyle devam etti:

"Bizim kuşağın bir rahatsızlığı da gençler için gelecekten endişe duymak. Herkes bu gençler ne yapacak, kaygısı içinde. Gençler için endişe duymayın. Onlar hazırlar. Siz kendiniz için endişe duyun. Bir an önce geleceğe hazırlanmalıyız.

Sanayi devrimi sonrası ortamda büyüyen ve gelişen bizler artık yeni bir dünyaya giriyoruz. Burada bir çok geleneksel meslek yok olacak. İş yapış biçimleri değişecek. Yeni işler doğacak. E-devlet'e giremeyen kişi yok sayılacak. Gençler bu koşullar içinde doğdular. Onlar için endişe etmeyin, onlar geleceğe hazırlar ve beklentileri gelecek üzerine. Onlara vereceğimiz akıla ihtiyaçları yok. Danışman dediğimiz insanlar belirli bir yaştaki olgun insanlardı. Artık dünyada büyük şirketler 2000'den sonra doğmuş insanlardan danışmanlık alıyor. Google'da son konuşmacı 16 yaşındaydı. İş dünyasında bu değişiklikler olurken gündelik yaşantımızda da birçok şey değişecek. Ezberlerimiz bozulacak.

Bizler hep belirli korkularla büyüdük. Filmler diziler bizi hep belirli şeylerle korkuttu. Bu korkuları bir kenara bırakın. Yapay zekayı insanlar yaptı. Onlar bir biçimde yaşantımızda ve giderek gelişiyorlar. İnsanların yaptığı yapay zekadan korkmayalım. Bir gün yapay zeka, kendi yapay zekasını da belki yapacak. O zaman ne olacağı konusunda bir öngörümüz yok."

Güven konuşması sonunda gelen soruları yanıtladı.

Birol Güven'in konuşmasının ardından Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Beril Baylan kendisine bir kulüp flamasını armağan etti.Toplantının sonunda da 118 Y Yönetim çevresi Maltepe Lions Kulübü üyesi ve çoğul yönetim çevresi konsey başkanı Ln. İsmet Özer Balta bir konuşma yaptı.

İsmet Özer Balta konuşmasında Lions çalışmalarına ve bu dönem Nilüfer Lions Kulübü ev sahipliğinde yapılacak olan konvansiyona değindi. Nilüfer Lions Kulübü'ne çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından da Beril Baylan katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı kapattı. Sonrasında da anı fotoğrafları çekildi.

Bursa Nilüfer Lions Kulübü'ne çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.