Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer OSB'ye tren gelince

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 08:29

Bursa ne yazık ki kent ile ilgili birçok sorunun çözümü noktasında Ankara'da yeteri derecede bir etkinliğe sahip olamıyor. Bu konu tartışmasız bir realite.
Son gelişmelerde de bunun bir örneğine daha tanık olduk. Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı'ndan söz ediyorum. Bu tren hattı Balat'ta sona eriyordu. Düşünebiliyor musunuz?
Bursa OSB ve Nilüfer OSB'den koca TIR'lar çıkacak ve yüklerini Balat'a taşıyacak. Zaten akşam ve sabah saatlerinde yoğunluğu had safhada olan bu güzergah, bir de Çevre Yolu 'na giriş ve çıkışlar tamamen kapanacak.
Bu ortada olan ve çok net görünen sorunun çözümü için Bursa'nın siyasetçileri ne yaptı? Hiçbir şey. Sonra ne oldu? Bursa OSB ve Nilüfer OSB'deki sanayiciler kendi göbeklerini kendileri kestiler.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi başkanlıklarının ortak yürüttükleri girişimler sonucu, TCDD projede önemli bir değişiklik yaparak Bursa Hızlı Tren projesiyle bağlantılı yük treninin 2 büyük sanayi bölgesine ulaşmaları için 3Ağustos'ta bağlantı hattı etüt proje ihalesine çıktı.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi başkanlıkları tam 6 aydır bu konu için yoğun bir mesai harcamakta. Gerek başkanlıklar, gerekse teknik ekipler nezdinde bu konu uzun süre masaya yatırılmıştı.
İki sanayi bölgesindeki bir alanda yapılması düşünülen bir istasyon var.
Şimdi bu konuda adım atıldı. Bu adımın gelişmesi, gerekli tüm adımların atılması ve konunun hayata geçmesi için, konunun sahiplenilip, ilgilenilmesi gerekiyor.
Siyasilerimiz de artık bu noktadan sonra bu konuyu sahiplenmeli ve Bursa için büyük önem taşıyacak olan bu konunun hayata geçirilmesini sağlamalı.
Dünyanın her gelişmiş ülkesinde organize sanayi bölgelerinden limana veya diğer noktalara lojistik tren ile sağlanır.

Kal Der'den beklenti anketi

Bursa Kal Der, Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun 17. yıl hazırlıklarını yoğun biçimde sürdürmekte.
Bilindiği gibi sempozyum 2003 yılından bugüne dek her yıl ele aldığı güncel konular, davet ettiği konuklar, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile Bursa'nın ses getiren etkinliklerinden biri oldu.
Şimdi Kal Der Bursa Şubesi önümüzdeki yıl düzenlenecek 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu için bir beklenti anketi oluşturdu.
Bu ayın sonuna kadar bu anket çalışmalarını sürdürüp, sonra anket sonuçlarını değerlendirecek ve yeni sempozyumu bu beklentiler ışığında yapacak.

Bıçağımız tescillendi

Bursa ile özdeşleşen bir değerimiz de Bursa bıçağı. Bu konu ile ilgili güzel bir haber Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan geldi.
Aktaş, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil başvurusu yapılan "Bursa bıçağının" 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' aldığını açıkladı.
Başkan Aktaş, Bursa'nın bir markası olan "Bursa bıçağı"nın tarihçesinden yapılışına kadar tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarıldığı Bursa Bıçak Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.