Hava Durumu

Nilüfer, Shirley ve Sumru Yavrucuk

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 07:57

"Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu açık havada" etkinliklerinde 34 günde, 24 oyunu tiyatroseverlerle buluşturdu. Bu etkinlikler boyunca "Maskeni tak gel" uyarısının dikkate alındığı oyun süresince, fiziki mesafe kurallarına uyulmasına da büyük özen gösterildi.

Etkinliğin son oyununda ise "Shirley" sahnelendi. Oyun Willy Russel'in kaleme aldığı, günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine'nin yaşamını konu alıyor.

Müzikli güldürü, tek kişilik oyunda Sumru Yavrucuk iyi bir performans sergiledi. Balat Atatürk Ormanı'nda sahne alan deneyimli oyuncu Sumru Yavrucuk, komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikâyesi olan "Shirley"deki performansı ile tiyatro izleyicisinin beğenisini kazandı.

Sumru Yavrucuk, selamlama konuşmasında "6 ay sonra ilk defa sahneye çıkıyorum. Bu mucizevi buluşmayı mümkün kılan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Oyunun ardından Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali

Düşenkalkar ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer sahneye çıkarak, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına usta oyuncuyu kutladı.

Köyünün geleceği, 'Misi'n? Projesi

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Tarih ve Turizm Bürosu tarafından Misi'deki çocukların katılımıyla yapılan "Köyünün geleceği 'Misi'n?" projesi 1,5 ay sürdü.

Bu süre boyunca çocuklara yerel tarih, arkeoloji, sivil mimari, kişisel gelişim, etkili iletişim yöntemleri, sosyal medya ve proje yazma eğitimleri verildi. Projesinin sonunda çocuklar köyleri için hazırladıkları önerilerin sunumu yaptılar.

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Eğitmen Elvan Özsel, "Proje süresince

çocuklardaki gelişimi görmek benim için çok etkileyiciydi. Yaşadıkları mahallede yeni

keşfettikleri değerler; edindikleri özgüven, sorgulama kabiliyeti, araştırma isteği ve

geleceklerine, yaşadıkları mahallenin geleceğine sahip çıkma arzuları projenin en önemli çıktısı oldu. 1,5 ay boyunca hazırlayıp, bugün burada sundukları kırsal kalkınma, yerel turizm ve tanıtım başlıklarını içeren projeyi yaşamlarına kısa vadede yansıtmaya başlayacaklarından ve hatta büyüklerine de örnek olacaklarından eminim" dedi.

Misi'nin tanıtımı ve kalkınması için çeşitli öneriler geliştiren çocuklara sunumların

ardından katılım sertifikaları verildi.

Katılımcılara sertifikaları Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan tarafından verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.