Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer sporun başkenti olacak

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 08:31

Tarihsel sürece göz attığınızda iki olgunun tarih boyunca var olduğunu görürsünüz. Bunlar ordu ve spordur. Bu iki olgunun tarihsel gelişimi sürecinde, endüstri devrimi sonrasında gelişmeye başlayan kurumsallaşmada kullanılan enstrümanların nerede ise tümünün temel kaynağı olduğuna tanık olursunuz.
Stresle başa çıkmadan, kariyer planlamasına; stratejiden, swota kadar her enstrümanın kökeni ordu ve spora dayanır. Burada spor antik çağdaki arenadan ve stadyumlardan; günümüz dünyasının spor salon ve stadyumlarına kadar hep yönetimlerin kullandığı bir araç olmuştur.
Her geçen gün bloklaşan ve kutuplaşan ülkemizde spor dünyası da bir biçimde bu sürecin içine dahil olmuştur. Spor özünde bir gösteridir. Gösteri veya show dediğiniz olay insanların yapamadıklarını, sahip olamadığı yeteneklerin sergilendiği etkinliklerdir. Bir konser, bir tiyatro, bir spor karşılaşması hepsi birer gösteridir.
Ama ülkemizde spor taraftarlığının genelde algılanışı farklıdır.


Herkesin bildiği gibi sürdürülebilirlik bir kalite göstergesidir. Ülkemizde bir etkinliğin sürdürülebilirliği onun kalitesi noktasında da bir veri olarak değerlendirilebilir.
Nilüfer'de bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Spor Şenlikleri tam 18. kez hayata geçiriliyor. Bu güzel etkinlik binlerce öğrenciyi bir ay boyunca sporla buluşturacak. Şenlik 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Bu şenliklere 166 okuldan, 21 bin 240 öğrenci, 2 bin 470 takımla 25 branşta müsabakalara katılacak.
18. Uluslararası Spor Şenlikleri Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğiyle düzenleniyor.
Dün Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin detayları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi'nin katıldığı basın toplantısında açıklandı. Toplantı Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası'nda gerçekleşti.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, bu şenliklerde, sevgi ve kardeşliğin paylaşıldığına dikkat çekerek "Çocuklarımızın ve gençlerimizin birbirlerini eleyerek, güçlerini kanıtlayıp, zayıfları ayaklar altına alarak yaşamayı sürdürmelerine yönelik bir bilinç oluşturmak istemiyoruz. " dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise " Öğrenciler, spor yaparken aynı zamanda sosyalleşecekler ve kaynaşacaklar. Ben bu şenlikleri, gençlerimizin dünya insanı olabilmeleri için farkındalıklarını artıran bir olanak olarak da değerlendiriyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.