Hava Durumu

Nilüfer TSM Korosu Pekin festivalinde

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 07:58

Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Şef Filiz Başıbüyük yönetimindeki koro 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında Pekin'de yapılacak olan Müzik Festivali'nin resmi davetlisiydi.

Bu davet Çin Büyükelçiği ve Kültür Ateşeliği tarafından yapılmıştı. Bu noktada da Sevgili Nejat Yahya'nın emeklerini de unutmamak gerekir.

Resmi davetli olarak 20-29 Temmuz 2020 Pekin'de yapılması gereken ve de 50 ülkenin korolarının katılacağı festival pandemi nedeniyle ertelendi. Bunun üzerine Çin bu uluslararası müzik festivalini sanal ortamda yapmaya karar verdi.

Katılımcı 50 ülkenin korolarının videoları ve fotoğrafları istendi. 5 Ekim'de müzik festivali online olarak dünyaya canlı olarak verildi. Ayrıca tüm koroların videoları Nilüfer TSM Korosu dahil 10-30 Ekim arasında festival sayfasında dönmeye başladı.

Şef Filiz Başıbüyük yönetimindeki Bursa Nilüfer Belediyesi TSM Korosu, bu festivale 5 video gönderdi. Yani beş Türk Sanat Müziği eseri ile bu festivalde ülkemizin ve Bursa'nın sesi duyuruldu.

Nilüfer Belediyesi TSM Korosunu kutluyorum.

BBŞB'NİN KAÇAK AVCISI İHA

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak yapılaşma ile mücadelesinde, bunu önlemek için devreye aldığı İnsansız Hava Aracı (İHA), son 6 ayda taradığı 404 bin 977 bina üzerinde 26 bin 973 kat artışı tespit etti.

Bilindiği gibi kentimiz, özellikle sanayi kenti kimliği ile 1970'li yıllardan itibaren Anadolu'nun farklı illerinden aldığı yoğun göç nedeniyle çarpık ve kaçak yapılaşmanın kurbanı oldu.

Bu noktada Bursa Büyükşehir Nisan ayından itibaren İHA ile havadan takip uygulamasını başlatmıştı. BBŞB'nin İHA'sı son 6 ayda 104 saat havada kalıp, 370 kilometrekare alan taradı.

Ve de toplam 113 bin 500 kare fotoğraf çekti. Ağırlıklı olarak Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu'yu kapsayan denetimlerde toplam 404 bin 977 bina üzerinde 26 bin 973 kat artışı tespit edildi. Tespit edilen bu kat artışları harita üzerinde işaretlenerek yapının ruhsatlı mı yoksa kaçak mı olduğunun tespit edilmesi için konu fotoğraflarla ilgili ilçe belediyelerine aktarıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa'da özellikle kaçakla mücadele konusunda ciddi çalışma yapılması gerekiyor, diyerek şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Büyükşehir meclisimizde bir karar aldık ve bu karar doğrultusunda büyükşehir sınırları içerisinde, yasal izni olmayan inşaatlara göz açtırmıyoruz. Şehrin bütününün, havadan İnsansız Hava Aracı ile takip edildiği uygulama için gerekli cihaz yatırımlarını yaptık. Nisan ayından beri de havadan denetimlerimizi etkin bir şekilde sürdürüyoruz."

Bu çalışmalar gerçekten önemli. Kayıtaltında olan ve herşeyi yasal biçimde yapan insanların hakları korunmalı. Bu görev de yerel bazda Büyükşehir ve ilçe belediyelerine düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.