Hava Durumu

Nitelikli sağlık hizmeti

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2017 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 07:40

Bursa Tabip Odası, düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında hazırlanan etkinlik programıyla birlikte, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını kamuoyuyla paylaştı.
Etkinlikler 6 Mart pazartesi günü başlıyor ve 14 Mart günü akşamı düzenlenecek geleneksel Tıp Bayramı Yemeği ile sona eriyor.
Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, her geçen gün hekimlik yapmanın zorlaştığı Türkiye'de, 14 Mart Tıp Bayramı'nı yine sorunlarla karşıladıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

"Hekimler, hasta haklarını ve hekimlik değerlerini erozyona uğratan yasal düzenlemeler ve uygulamalarla sıklıkla karşı karşıya kalıyor. Hekimlik mesleğinin uygulanmaya çalışıldığı işyerlerinde yaşanılan sorunlar ise her geçen gün artıyor. İyi hekimlik giderek kan kaybı yaşıyor. Nitelikli sağlık hizmeti sunabilmenin koşulları giderek tahrip ediliyor. Telefonla randevu sisteminde hastaya ayrılan süre on dakikayı bile bulmuyor. Randevusuz hastalar da eklenince hasta başına düşen toplam süre beş dakikaya kadar iniyor. Günde yüz, yüz elli hasta bakmaya zorlanan bir hekim hastaya ne kadar zaman ayırabilir ki?"

10.Yıl Sergisi

10. yılını kutlayan Anadolu Karikatürcüler Derneği, bu kapsamda sergi düzenledi. "10. Yıl Sergisi" adı verilen karma sergi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman'ın katılımı ile Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi'nde izlenime açıldı.
Sergide, 70 karikatür sanatseverlerle buluşuyor.

Havamız alarm veriyor

BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen "Bursa'da Hava Kirliliği" konulu panel BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.
Oturum Başkanlığını Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Karaer'in yaptığı panele konuşmacı olarak Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Efsun Dindar, Çedfem Mühendislik Laboratuvar Müdürü Yelda Kabahüseyinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürü Esra Eser ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Gülşen Usta katıldı.
Toplantıda Bursa'nın havasının alarm verdiği görüşüne varıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.