Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Observatory Fuarı'nda Bursalılar buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 07:22

İtalya'nın Como kentinde ev tekstili sektörünün International Observatory Fuarı'nda İtalya, Avrupa ve Amerika'dan gelen alıcılar ile Türk firmalarını buluştu.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB), ihracatı artırmak için yaptığı çalışmalar kapsamındaki etkinlik 2-4 Mayıs tarihleri arasındaydı.
International Observatory Fuarı'na Bursa'dan şu firmalar katıldı:
"Akarca Tekstil, ANY Tekstil, Aydın Tekstil, Birce İnşaat Tekstil, Burkay Tekstil, Çevikel Tekstil, D.C.M Tekstil Konfeksiyon, Elvin Tekstil, Espiole-Nursultan Tekstil, Kaçar Tekstil, Küçükçalık Tekstil, Megaplast Dış Ticaret, Prestij Mensucat, Rekor Dokuma, Teksko Kadife Kumaş, Tosunoğlu Tekstil, Ustaoğlu Tekstil, Yakar Tekstil."
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin konu ile ilgili şunları söyledi:
"Etkinlik katılan tüm firmalar için oldukça verimli geçti. Ev tekstili modası ve trendlerinin belirlendiği COMO'da firmalarımız çok güzel görüşmeler yaptılar. Katılan firmalarımız, önümüzdeki günlerde bu çalışmaların geri dönüşlerini alacaktır.
UTİB olarak, çok kısa sürede içinde ev tekstili sektörüne yönelik iki önemli organizasyona katıldık. İlki nisan ayının son günlerinde İstanbul'da düzenlenen CNR EVTEKS fuarıydı ve sektör açısından gayet olumlu geçti. Hemen ardından çok önem verdiğimiz ve dünyanın en büyük alıcılarını bir araya getiren İtalya'nın Como kentindeki Proposte Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen Observatory Fuarı'na birliğimize üye 18 firmamız ile katıldık."

BUTGEM'de kodlama eğitimi

BUTGEM yani Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM), 9-13 yaş arası çocuklar için ücretsiz kodlama eğitimlerinin kayıtları başladı.
BTSO Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM'de 350'ye yakın çocuğun faydalanacağı eğitim programı kapsamında bu yıl ilk kez kodlama eğitim programı düzenleniyor.
Bu yıl 10'uncu kez gerçekleştirilecek olan kurs programları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara telden araba, maket robot, genç mekanisyen, origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi verilecek. 5 ayrı eğitim programından 350'ye yakın öğrenci faydalanacak.
Kayıt işlemlerinin BUTGEM'de gerçekleştirildiği kurs dönemleri ise 2 Temmuz- 6 Temmuz, 9 Temmuz-13 Temmuz, 16 Temmuz-20 Temmuz ve 23 Temmuz-27 Temmuz tarihleri olarak belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.