Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerimize saygıyla

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 08:19

Bugün dünyaya göz attığımızda Öğretmenler Günü ile ilgili en az 10 ayrı tarih ile karşılaşırız. Bu özel gün mesleğe hayatlarını adayan, öğrencilerini evlatları gibi gören bütün öğretmenlere teşekkür edilen ve minnet duyulan bir gündür.
1994 yılında UNESCO'nun da önerisi ile 5 Ekim Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlar. Bu tarih öğretmenlerin haklarına ve yükümlülüklerine kapsamlı şekilde yer veren Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın yıldönümü olan 5 Ekim tarihidir.

NEDEN 24 KASIM?

Ülkemizde ise öğretmenler günü kutlaması UNESCO'nun önerisinden çok önce başlamıştır. Bilindiği gibi ülkemizde bu özel gün 24 Kasım tarihinde kutlanır.
Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında Türkiye'de ilk kez 24 Kasım 1981 tarihinde Öğretmenler Günü kutlanır.
Bu tarihin belirlenmesinin nedeni de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.

ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Bir kavramın ne olduğunu anlamadan önce ortaya ne olmadığı konulmalıdır. Bakın öğretmen neler değildir:
"Öğretmen sadece bir nakledici değildir. Öğretmen memur ya da tüccar değildir. Öğretmenlik atama ile gelinen bir meslek değildir."
Özünde öğretmen bir sanatçıdır. Onun sanatı her şeyden önce kendine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil verme sanatıdır.
Aynı zamanda öğretmen bir fütüristtir. Geleceği inşa edecek beyinleri, inşa eder. Öğretmen ayrıca bir kaşiftir. Elinde bulunan malzemenin içindeki cevheri keşfeder. Bu çerçeve içinde öğretmenlik, tüm iş ve mesleklerin ötesinde yüce ve ulvi bir meslektir.
Son söz olarak öğretmenlik atama ile gelinen bir meslek değildir. O öğrenciler tarafından, hiçbir karşılık beklemeden sadece ve sadece yürekten verilen ve yıllar geçtikçe unutulmayan, eskimeyen ve değerini kaybetmeyen bir payedir.
Ne mutlu o payeye sahip olan insanlara. Bu arada hayatımı şekillendiren hayatta olan tüm öğretmenlerimin ellerinden öperken, aramızdan ayrılan öğretmenlerimi rahmetle anıyorum.

BTM'NİN ETKİNLİĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi - Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar" konferansı da öğretmenler, öğretmen adayları ve alanın duayen isimlerini bir araya getirerek Türkiye ve dünyadaki eğitim gündemini değerlendiriyor.
Bu konferans 25 Kasım 2018'de Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleşecek.
Bu etkinlikte Doç. Dr. Uygar Kanlı, Dr. Yasemin Özdem Yılmaz, Dr. Yavuz Samur, Dr. Bekir Yıldırım, Burcu Aybat ve Uğur Armutçu bizleri bilgilendirecek.
Konferansta eğitimin her yönü, uzmanlarınca ele alınacak.

Evet, son sözüm tüm öğretmenlerimizin , Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.
Başöğretmen diyor ki; "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.