Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerimize saygıyla diyorum

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 07:42

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Toplumumuz bir yıl içersindeki bu ve benzeri günlere çok önem verir(!). Yılda bir kez de olsa bu özel günleri kutlar. İşte, Öğretmenler Günü de böyle bir gündür.

Bugün ve öncesinde, sonrasında birkaç gün öğretmenlerimiz ile ilgili söylemler duyarız. Onların ne kadar önemli olduğu ve önemli bir iş yaptığı konuşulur. Siyasetçisinden, kamu yöneticilerine; STK'lardan özel kuruluşlara kadar herkes gerek medya üzerinden, gerekse sosyal medyadan çeşitli paylaşımlar yapar.
Ondan sonra yılın 364 günü öğretmenlerimizi unuturuz. Bilindiği gibi 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.
Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.
Öğretmen önünde titrediğimiz, gördüğümüzde selam vermek için duruşumuzu değiştirdiğimiz, bugün var olan kişiliğimizin ve statümüzün içinde büyük payı ve emeği olan bir kişidir. Günümüzde öğretmenler ve onların yetersizliği ile ilgili (birçoğunu tenzih ediyorum) çeşitli ve yoğun eleştiriler söz konusudur. Öğretmen dediğimiz insanlar da, üniversitelerde öğretmenler/öğretim üyeleri tarafından yetiştirilmekte. Kuşkusuz siyasi gerekçelerle yıllar boyunca süratle açılan üniversiteler ve içlerindeki eğitim fakültelerinde genel olarak eğitim mükemmel olduğunu kimse iddia etmiyor.
Ama bu görev gerçekten kutsal bir görev. Bu yola baş koymuş genç insanlarımızın, yıllar sürecek yolculuklarında, devam edecekleri yaşam boyu öğrenme ve kendilerini yenileme süreçleri gerçekten zorluklara dolu. Ama yolculukta sizi diğer öğretmenlerden ayıracak olan ve sizi farklı (olumlu anlamda) yapacak olan bu yolculuğun sarp yamaçları ve karşınıza çıkan zorluklara karşı verdiğiniz mücadeledir.
Sizler ülkemiz için o kadar önemlisiniz ki. Kuşağı değil, kuşakları yetiştireceksiniz. Her dakika bir şeyin değiştiği eğitim sistemi içinde şikayet etmeden, olayı olumluya çevirerek, bir kişinin gelişimine bir tuğla koyabilmek büyük önem taşımakta. Şunu unutmayın sistem ne olursa olsun, ne sıklıkla değişirse değişsin, öğrenci ile beraber olduğunuz o ders saati içinde onun inşasına büyük katkıda bulunabilirsiniz.
Yaşantım boyunca öğretmenliğimizi yapmış tüm öğretmenlerime, bana yol gösteren büyüklerime saygılar sunarken, ellerinden öpüyorum.
Başta sevgili eşim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum.

Deloitte Sohbetleri

Deloitte Türkiye ve BUSİAD işbirliğiyle bir süre önce başlatılan "Deloitte Sohbetleri" ilk toplantısında Deloitte Türkiye CEO'su Humphry Hatton da vardı.

BUSİAD Evi'nde gerçekleştirilen ve siber güvenlik, vergi reformu, yeni KDV kanunu gibi konular ele alındı. Deloitte Türkiye CEO'su Humphry Hatton "Yenilikçi dünyada inovasyon ve benzeri konularda önemli gelişmeler oluyor. Bunlara ayak uydurmak bazen hepimize zor gelebilir. Bursa teknolojiye çok duyarlı ve endüstriyi içselleştirmiş bir şehir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.