Hava Durumu

OİB MTAL ve 5.OTOFEST

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2022 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 07:56

Otomotiv sektörünün kurulduğu 1970’li yıllardan beri temelde yaşadığı sorunlardan biri özellikle ara kademe eleman ihtiyacıdır. Sektör önce kendi içinde bu soruna çözüm aramış, ardından da meslek liseleri ile çeşitli işbirliklerine gitmeye çalışmıştır.

Uludağ İhracatçı Birlikleri Otomotiv İhracatçıları Birliği 2007 yılının sonunda aldığı bir kararla bir otomotiv meslek lisesi kurmak yolunda adım atar.  2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile çalışmalara başlanır.  2010-2011 öğretim yılında Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği(OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime başlar. Okul 24 derslik, 720 öğrenci kapasitesi ile hizmet verecektir.

İlk kayıt döneminde Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Motor Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanlarında 180 öğrenci ile eğitime başlanır. 

300 kapasiteli öğrenci yurdunun yanı sıra, 720 kişilik spor salonu, 511 kişilik konferans salonu, açık hava amfi tiyatro, yemekhane ve kantini bulunan okul, ilk öğretim yılına 1 okul müdürü, iki müdür muavini ve 15 öğretmen ile başlar.

OTOFEST – OTOMOTİV LİSESİ MESLEĞİM KARİYERİM

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016 yılında ilki yapılan meslek lisesi düzeyinde Türkiye’nin ilk ve tek kariyer günleri etkinliği olan OTOFEST’in beşincisini salı günü gerçekleştirdi.

5. Otofest- Otomotiv Lisesi Mesleğim Kariyerim Günleri etkinliğinin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, otomotiv sanayii kuruluşu temsilcileri katıldı.

OTOFEST’in bu yılki teması ise “Ekolojik Teknolojiler” üzerine kuruluydu.

Etkinlikte öğrenciler “Mesleki Teknik Eğitime dikkat çekmek, Okul Sektör İş birliğini geliştirmek, Öğrencilerin meslekleri ve sektörleri tanımalarını sağlamak, Otomotiv sektörünün ihtiyacı olan teknik insan gücünü karşılamak, Otomotiv sektöründeki sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesinde rol almak” gibi başlıklardaki amaçlanan hedeflere ulaştırılmak istenmekte.

OTOFEST’te otomotiv ve yan sanayii kuruluşlarının yanı sıra Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Nilüfer İnovasyon, Kalder, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, RUMELİSİAD, MESYEB gibi kurumlar da stant açtılar. Etkinlikte toplam stant açan kuruluş sayısı 32’ydi.

Etkinlikler kapsamında da konferans salonunda söyleşiler düzenlendi. İlk söyleşinin konuğu bendim. Geleceğin otomotivcilerine “Tarihsel süreç içinde Bursa ve Araba” ilişkisini anlattım.

Ayrıca Oyak Renault Endüstriyel ve Sosyal İlişkiler Yöneticisi Ömer Başaran ve Yeşilova Holding Kurumsal Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eda Çetintaş’ta birer konuşma yaptılar.

Bu arada okulda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda da danışman öğretmenler ve öğrencilerin birlikte hazırladığı 25 bilimsel proje sergilendi.

NOTLAR           

Fuarı gezme fırsatım oldu. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin liseler arası Teknofest için hazırladığı elektrikli arabayı da gördüm. Gençlerden araba hakkında bilgi aldım.

Daha sonra okul müdürü Metin Sezer, sanayici Ayhan Korgavuş ile birlikte bizlere okulun kütüphanesi, Ar Ge merkezi ve 15 dakikada tükürükten corona testi yapabilen geliştirdikleri hızlı kitin üretim merkezini gezdirdi. Bu süreçlerde hep gençler bize bilgi aktardı.

Konuşmalar sonunda Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer konuşmacılara günün anısına birer armağan verdi.

Ayrıca etkinliğin sponsorları ve etkinlikte stant açan firmalara da belgeleri takdim edildi.

SON SÖZ

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin alanında bir ilki gerçekleştirerek bu yıl beşincisini düzenlediği bu etkinlik için  başta okul müdürü Metin Sezer ve tüm çalışma arkadaşları ile geleceğin otomotivcilerini gönülden kutluyorum.

Yolları açık olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.