Hava Durumu

Okan Baş'ı kutluyorum

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2022 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 07:56

Türkiye'de 2021 yılının en başarılı 50 CEO, CMO(Pazarlama) ve CHRO'ları(İnsan Kaynakları) seçildi. Türkiye'de ilk kez farklı sektörlerin en beğenilen liderleri, teknolojik bir platformdan double opt-in(çift kayıt) ile tekil oy kullanılarak, "jürisiz" tamamen "ortak akıl" ile seçildi. Bu seçime iş dünyasından oy veren 35.000'den fazla kişi katıldı.

Türkiye'de iş dünyasında çalışan her bireyin "tekil oyu" ve cep telefonuna gönderilen "doğrulama kodu" ile katıldığı oylamalar 25 Kasım 2021'de sona erdi.

KREA M.I.C.E. 2002 yılında kurulan etkinlik düzenleme alanında adını duyurmuş bir kuruluş. KREA M.I.C.E tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonun "Altın Lider Ödülleri" töreni 23 Aralık'da Shangri-La Bosphorus İstanbul'da gerçekleşti.

Yapılan değerlendirmeye göre en fazla oy alan CEO'lar, Nükhet Duru'nun konseriyle taçlanan gecede ödüllerini aldı.

Bu ödül alan CEO'lar arasında Bursa'dan da bir CEO vardı. KARSAN CEO'su Okan Baş bu 50 CEO'dan biri seçildi.

KARSAN'IN ÖYKÜSÜ

Bildiğiniz gibi KARSAN, temeli 1966 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi açılış gününde atılan ve günümüzde Elektrikli ve otonom araçlar alanında yaptığı öncü çalışmalarla dünya çapında çevreci ulaşım tercihi olan İnan Kıraç'ın sahibi olduğu KIRAÇA Holding bünyesinde bir şirketimiz.

Bu arada KARSAN'ın kuruluş öyküsünü anımsayalım.

Dönemin Sanayi Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Turgut, Bursa'ya gelir ve Kemal Coşkunöz'e "Kemal Hoca bütün karosercilerin ortak olacağı bir şirket kur, hükümet arkanızda olacak" der.

1966 yılında 269 ortağın bir araya gelmesiyle kurulan "KARSAN - Bursa Otomontaj ve Karoseri Sanayii A.Ş."nin temeli 6 Eylül 1966'da yani Bursa OSB'nin açıldığı gün atılır.

1980'de Koç Holding, Mengerler Holding, Has Holding, Diniz Holding ve Coşkunöz Holding ekonomik katkıda bulunur ve KARSAN büyür. Peugeot J9 üretimine başlanır.

1988 yılında Mengerler ve Has Holding, KARSAN'ı ele geçirmek ister. Talat Diniz devreye girer. İnan Kıraç'ı bilgilendirir, İnan Kıraç bir bavul para gönderir (Talat Diniz'in anlatımıyla) ve Talat Diniz tek tek hissedarlarla konuşur. O dönem İnan Kıraç, Talat Diniz aracılığıyla hisseleri toplar. İleriki yıllar İnan Kıraç, Koç Holding hisselerini de devralır ve şirketin sahibi olur.

OKAN BAŞ KİMDİR?

Okan Baş, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans, Clemson Üniversitesi (ABD) Makine Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına 1987 yılında TOFAŞ Bursa Fabrikası'nda Mühendislik Destek Departmanı'nda Makina Mühendisi olarak başladı. TOFAŞ bünyesinde 2016 Haziran ayına kadar farklı görevler üstlendi.

2002-2016 yılları arasında ise Tofaş Merkez Ofis İstanbul'da Satış Sonrası Direktörü, Mini Kargo Proje Sorumlusu, Satış Sonrası Yedek Parça Direktörü, FIAT İş Birimi Direktörü, Aegea Projesi ve İş Geliştirme Direktörü olarak çalıştı. Bir süre TOFAŞ Spor Kulübü başkanlığı yaptı.

Okan Baş, 1 Temmuz 2016 tarihinden beri Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. CEO'luğu görevini yürütüyor.

SON SÖZ

Karsan kentimizin otomotiv sektöründeki ilk firması. Ve Tofaş, Oyak Renault ile birlikte uluslararası pazarda Bursa adını duyuran bir firmamız.

Ben öncelikle Okan Baş ve KARSAN'ı kutluyorum.

Okan Baş'ın babası Nadir Baş da, Bursa'da Erdem Saker'den(DSİ I. Bölge Müdürü olarak) sonra en uzun süre bürokratlık yapan isimdi. TEK'in(Türkiye Elektrik Kurumu) başındaydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.