Hava Durumu

Orhan İğrek'in TEI gezisi

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 08:00

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1985 yılında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. olarak kuruldu. Şirket aynı zamanda Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan F-16 uçağına güç veren General Electric F110 motorunun üretilmesi kapsamında kurulan Türk motor şirketi TEI bugün dünyanın en büyük tedarikçileri arasında bulunuyor.

Kentimizin köklü sanayi kuruluşlarından İğrek Makine'nın yönetim kurulu başkanı Orhan İğrek geçtiğimiz hafta Eskişehir'de TEI'yi ziyaret etti.

TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit'in misafiri olan Orhan İğrek, hem

tesisleri gezdi hem de çalışmalar hakkında Akşit'ten bilgiler aldı.

Fabrika gezisi sonrasında da İğrek ve Akşit bilgi alışverişinde bulunup, savunma sanayinin geleceği hakkında konuştular.

OTOMOTİVDE TEDARİK SANAYİNİN GELECEĞİ

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), önemli bir toplantıya imza atıyor.

TİM desteği ve OİB, TAYSAD öncülüğünde düzenlenecek etkinlikte; "Otomotiv Tedarik Endüstrisinin Geleceği" Almanya'nın önde gelen kanaat önderlerinden Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer'in katılımıyla masaya yatırılacak.

Bilindiği gibi Dudenhöffer, otomotivde dönüşüm konusunda yaptığı çalışmalarla uluslararası düzeyde referans kabul edilen bir isim. Kariyeri boyunca Adam Opel AG, Porsche AG, Peugeot Almanya ve Citroën Almanya gibi kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulunan Dudenhöffer, halen Duisburg-Essen Üniversitesi'nde kurucusu olduğu Otomotiv Araştırmaları Merkezi'nin (CAR) yöneticiliğini yapıyor.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam'ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan programda, Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer otomotiv tedarik endüstrisinin geleceği konusunda özel hazırladığı sunumu ile etkinlikte yer alacak ve katılımcıların sorularını cevaplayacak.

Almanca - Türkçe eşzamanlı (simultane) tercüme ile gerçekleşecek etkinlikte, katılım ise ücretsiz olacak.

DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ

22 Kasım 1908, Tıbbiye'de Muallimler Meclisi'nde ''Dişçi Mektebi'' kurulması için müzakerelerin başladığı tarihtir. Bu nedenle bugün Diş Hekimleri Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dişçi Mektebi'nde eğitim ise 1909 tarihinde başlar.

Ülkemizde modern diş hekimliğine ise 1933 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tebabeti Mektebi kurulması ile başlanır.

Bugün Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde Diş Hekimleri Odası da bir basın toplantısı düzenleyerek günle ilgili bilgiler verecek.

Bilindiği gibi sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkiler.

Bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Bu sebeple ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir.

Bu arada tüm diş hekimlerinin ve diş hekimi dostlarımın bu özel gününü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.