Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhan Kemal umut ve iyimserlik

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 04:53

Mehmet Raşit Öğütçü, bildiğimiz adıyla Orhan Kemal. 56 yıllık yaşamının 21 yılı edebiyat ile dolu. Ve öyle bir üretkenlik ki 21 yıla sığdırılmış tam 58 kitap.
Romancı mı desem, öykü yazarı mı desem, tiyatro oyunu yazarı mı desem, senarist mi desem, yoksa bunların hepsi mi desem.
Acı ve tatlılarıyla dolu dolu 56 yıllık bir onur mücadelesi. Çocukları Nazım ve Işık Öğütçü'nün deyimiyle "umut ve iyimserlik" dolu bir insan.

Nilüfer Belediyesi'nin geleneksel Yılın Yazarı etkinliklerinde 2017 yılı Orhan Kemal Yılı oluyor.
Dün Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Orhan Kemal'in oğulları Nazım ve Işık Öğütçü, etkinliklerin koordinatörü Atilla Birkiye ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu duyurdular.
Nilüfer Belediyesi güzel şeyler yapmaya devam ediyor.
Orhan Kemal'e saygıyla, bir yıl onunlayız.

Nilüfer ve yılın yazarı

Nilüfer Belediyesi 2013 yılında Yılın Yazarı adında bir etkinlik başlattı. Her yıl bir edebiyatçımızın yaşamı çeşitli etkinliklerle anıldı.
2013 yılında Sabahattin Ali ile başlayan bu etkinlikler dizisi Aziz Nesin ve Yaşar Kemal ile devam etti. 2017 yılının yazarı ise Orhan Kemal oldu.

Mükemmelliğe yolculuk

BUSİAD ve Kal Der Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yeni Hayat temalı 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü basın toplantısı dün yapıldı.
Toplantıya BUSİAD Başkanı Günal Baylan, KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, Bursa Mükemmellik Ödülü YK Başkanı Sadettin Çiçek, Burfaş Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, Coats İK Direktörü İlhami Öztürk ve Doğu Pres Kurumsal Gelişim Direktörü Nurşen Dağlı katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.