Hava Durumu

Osman Kilciler ve suluboya

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 07:53

Osman Kilciler, 1949 Eskişehir doğumlu bir resim sanatçımız. Kendisi Eskişehir İTİA'yı bitirdikten sonra yolu Bursa'ya düşüyor. Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde öğretim elemanı olarak suluboya resim dersleri veriyor.
Şimdi kendisi Aysun Çölbayır Diniz'in sahibi olduğu Akeramos Sanat Merkezi suluboya atölyesini yönetiyor.
Çok sayıda kişisel ve karma sergilere katıldı. Son olarak Akeramos Sanat Merkezi'nde bir suluboya sergisi açtı. Sergide Osman Kilciler'in 50'ye yakın suluboya çalışması sergilenmekte.
Osman Hocam ellerinize sağlık.

FABRİANO VE KAĞIDIN ÖYKÜSÜ

Fabriano, İtalya'nın Marche bölgesinde yer alan bir komün. Yaklaşık 32 bin nüfusu olan bir kasaba. Bu kasabayı ünlü yapan iki faktörden birisi Avrupa'ya ilk kez kağıdın 1200'lü yıllarda buraya gelmiş olması ve düzenlediği festivaller. Özellikle resim sanatının suluboya tarzında Avrupa'nın en etkin festivali burada düzenleniyor.
Geçenlerde Osman Kilciler'in resim sergisini izlemek için gittiğimiz Akeramos Sanat Merkezi'nde Uzm.Dr. Ayfer Evren bize Fabriano Kağıdın Yolculuğu isimli bir sunum yaptı.
Yaşantısının nerede ise ise her dilimi kağıt ile ilişkisi içinde geçen biri olarak kağıdın bu kadar zorlu bir serüveni olduğunu bu sunumda öğrendim. Uzm.Dr.Ayfer Evren'e teşekkür ediyorum.

ORHUN ORHON VE BUÜ GENÇLİK ORKESTRASI

Doç.Fazlı Orhun Orhon, yeni kuşak orkestra şeflerimizin içlerindeki değerli isimlerden biri. Kendisi şu anda Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Bilkent Gençlik Orkestrası'nın da şefi.
Kendisi geçen hafta BBDSO'yu yönetmek için kentimizdeydi. Bu süreçte Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na da davet edildi. Oradaki gençlik orkestrası elemanları ile özel bir ders yaptı.
Bu dersten sonra Orhun Orhon sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gençlik Orkestrası'nı çalıştırmaya geldim, ama çalıştıracak bir şey bulamadım. Onları büyük bir keyifle izledim" söyleminde bulundu.
Kentimiz ve üniversitemiz için ne gurur verici. Ben bu konservatuvarı kuran rahmetli rektörümüz Prof.Dr.Ayhan Kızıl'a, bugüne kadar devam etmesine olanak sağlayan diğer rektörlerimize, müdürlerimize, değerli hocalarımıza ve konservatuvara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bizleri gururlandıran gençleri de kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.