Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomobil uçar gider

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2017 04:44

Türkiye ekonomisinin temel direklerinden birisi de otomotiv sektördür. Bu sektörümüz son 11 yıldır üst üste ihracat şampiyonu olmaktadır.
Türk otomotiv endüstrisi ihracatında en yüksek artışı son olarak mayıs 2008 döneminde 2,5 milyar dolar ile elde etmişti.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Mart 2017'de tüm zamanların rekoru kırıldı.
Mart ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 32 artışla 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörümüz, aylık bazda tarihi bir başarı yakaladı.

İhracatın beşte birini tek başına gerçekleştirmeyi sürdüren sektörde, aralarında Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Fransa, ABD ve Polonya'nın da olduğu en büyük pazarlara yüzde 116'ya varan oranlarda çift haneli artışlar oldu.
Ülke bazında en büyük pazar olan Almanya'ya ihracat yüzde 21 artışla 413 milyon dolar oldu.
Görüldüğü gibi şarkıda da söylendiği üzere "otomobil uçup, gidiyor", darısı diğer sektörlerin başına diyorum.
Bu arada otomotivde, yenilikçi tasarımlarla katma değerin artırılması amacıyla düzenlenen 6. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması'na başvurular başladı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından 4 Mayıs tarihinde İTÜ Maslak Yerleşkesi'nde düzenlenecek etkinlikte toplam 120 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Sanat ve sokak

Nilüfer Belediyesi'nin "Sanat Sokakta" projesi, kapsamında Podyum açık alanda bir anda ortaya çıkan dansçılar sergiledikleri dansla çevredekilere keyifli anlar yaşattı.
Sanatı sokağa taşıyan Nilüfer Belediyesi, hafta sonunda Podyum Park'ta unutulmaz bir gösteriye imza attı. Nilüfer Belediyesi'nin "Sanat Sokakta" projesi kapsamında Dans Atölyesi katılımcıları renkli bir gösteri gerçekleştirdi.

Futbolcu Güleç'ten bilişime yatırım

Bir dönemler Bursaspor ve Beşiktaş'ın formalarını giyen milli futbolcu Gökhan Güleç, yazılım sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (ULUTEK) firması için yer kiralayan Gökhan Güleç, Rektör Yusuf Ulcay'ı da ziyaret edip, yapmak istediği çalışmalar hakkında rektöre bilgi verdi. Güleç'e yeni girdiği sektörde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.