Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv Test Merkezi

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 04:48

Kentimizde yılan hikayesine dönen konulardan biri de Otomotiv Test Merkezi'dir. Yıllarca yeri tartışılan merkezin sonunda TSE tarafından Yenişehir'e yapılmasına karar verilmişti.
Bu konudaki son durumu geçenlerde CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Sanayi Bakanı Faruk Özlü'ye verdiği soru önergesi ile sormuştu. Soruyu Bakan Özlü şöyle yanıtladı:
"Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan Fren Testi Revize Fizibilite Etüdü 20.10.2016 tarihinde Kalkınma Bakanlığı'na sunulmuş olup, 14.01.2017 tarihinde yayımlanan yatırım programında Fren Test Pistinin yapım işine Revize Fizibilite Etüdü'nün Kalkınma Bakanlığı'nca onaylandıktan sonra başlanabileceği belirtilmiştir.

Arazi tahsislerinde Maliye Bakanlığı ile TSE arasında bir anlaşmazlık bulunmayıp; sadece arazinin bir kısmında irtifak hakkı sahibi olarak yer alan firmanın Yenişehir Kaymakamlığı aleyhine açtığı dava devam etmektedir. Ayrıca arazi üzerindeki boru hatlarının deplase edilmesine ve arazinin boşaltılmasına yönelik çalışmalar da sürdürülmektedir. Kamulaştırma için 2015 ve 2016 yıllarında toplam 53.866.973 TL ödenmiştir."
Evet, Otomotiv Test Merkezi ile ilgili son durum böyle.

Üçüncü Göz: İstikrar

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından "İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak İçin Üçüncü Göz: İstatistik" konulu seminer düzenlendi.
UÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından verilen seminere oda üyeleri, stajyer ve yardımcı eleman katılım gösterdi.

Endüstri 4.0 semineri

BUSİAD'ın Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle organize ettiği "Endüstri 4.0" konulu seminer Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Seminere konuşmacı olarak katılan TOFAŞ Ar-Ge Merkezi Üretim İnovasyon Yöneticisi Önder Tokçalar, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'nin de dijital sanayi dönüşümü için Ar-Ge yatırımları yaparak rekabetçiliğini korumak durumunda olduğunu belirtti ve "Dijital Sanayi Dönüşümü Endüstri 4.0" isimli bir sunum yaptı.
Seminere Makine, tekstil, elektronik, çevre ve otomotiv mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.