Hava Durumu

Özel Hayat'ın 43. yılı

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 08:04

Bursa'da özel sağlık kuruluşlarına yönelik ilk adım 1959 yılında atılır. Dr.Nejat Türkoğlu, Dr.Ali Haydar Tuğral, Dr.Talat Avşar, Dr. Necla Kitay Yazıcıoğlu ve bir ürolog arkadaşları Altıparmak'tan Çekirge'ye giren yolda solda 3 katlı bir apartmanı kiralar. Bu beş hekimimiz Bursa'nın ilk özel sağlık tesisi olan Yeşilyurt Kliniği'ni açarlar.

Bu yolculuk süreçte 80 hekimin katılımı ile Bursa'nın ilk özel hastanesi olan Özel Bursa Hastanesi'ni (Bursa Özel Sağlık Tesisleri AŞ) doğurur.

Süreç çeşitli girişimlerle devam ederken 1978'de Dr.Nazım Serhatlı ve İbrahim Gürkan'ın girişimleriyle Özel Hayat Hastanesi'nin temelleri atılır. 1984'te Uz.Dr.Ahmet Özkul başhekim ve mesul müdür olarak göreve başlar. 1996'da Yönetim Kurulu Başkanı olan Uz.Dr.Ahmet Özkul'a yıllar içersinde Uz.Dr.Fatih Özkul ve Sağlık Yöneticisi Betül Özkul'un katılımı ile bir aile şirketi ortaya çıkar.

Bu değerli kurumumuz Özel Hayat Hastanesi süreçte birçok özel girişim kaybolur veya el değiştirirken 43 yıldır devam ediyor. Şu anda kentimizin en eski özel sağlık kuruluşu konumunda. Hepimizin bildiği gibi sürdürülebilirlik kalitenin temel göstergelerinden biri. Özellikle Türkiye'de kurulan yeni şirketlerin yüzde 80'inin ilk beş yıl içerisinde kapandığını göz önüne alırsak, 43 yıl çok önemli bir rakam. Hele hele bu 43 yıllık süreçteki gelişmeleri de göz önüne alırsanız, karşınıza hem girişimcilik açısından, hem de sağlık girişimleri açısından bir başarı öyküsü çıkar.

Kuşkusuz bu başarı öyküsünün mimarı hekimliğinin dışında Bursa sanayi ve iş dünyasının da yakından tanıtıldığı Uz.Dr.Ahmet Özkul ve Özkul Ailesi'dir.

43. YIL KUTLAMASI

Cuma günü Hayat Sağlık Grubu kuruluşunun 43 yılını kutladı. Kuşkusuz o gün en mutlu kişi Uz.Dr.Ahmet Özkul'du. Deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıyıp, tek tek tuğlalar örerek inşa etmeye çalıştığı hayalleri bir dev sağlık kurumuna dönüşmüştü.

O gün Hayat Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Özkul, "İlk önce hastane olarak başladığımız faaliyetimize Hayat Sağlık Grubu olarak devam ediyoruz. Hayat Hastanesi, Hayat Tıp Merkezi, Hayat Diş Polikliniği, OSGB ve Hayat Vakfı'yla artık büyük bir aileyiz" dedikten sonra özetle şunları söyledi:

"Yine şükürler olsun, yıllardan beri devam eden tecrübemiz, bütün çalışanlarımız arasındaki birlik ve beraberliğimiz ve tabii ki Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ile diğer kurumların koordineli ve dirayetli çalışmaları sayesinde özel sağlık kurumları olarak faaliyetlerimize devam edebiliyoruz.

Bursa'dan kazandığımızı Bursa'ya armağan ettik. İşte bunun sonucu; Özel Hayat Hastanesi olarak, 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve gelişmiş altyapıya sahip yeni binamızda, her gelir grubundan vatandaşımıza 'nitelikli' sağlık hizmeti sunmak gayesiyle yolumuza devam ediyoruz."

Uz.Dr.Ahmet Özkul, yeni hastanenin teknik içeriğini de şöyle anlattı:

"Son teknoloji cihazlarla donatılmış hastanemizde, 29 branşta 53 poliklinik odası, 11 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 4 modern doğumhane, 24 saat acil servis, 17 yataklı yoğun bakım ünitesi, birçok cerrahi operasyonun yapılmasına imkân sağlayan tam donanımlı 7 ameliyathane, son teknoloji cihazlarla donanmış hızlı doğru ve güvenilir tanıların yapılabildiği laboratuvar, 4'ü süit, 4'ü VİP 90 konforlu oda, son teknoloji görüntüleme üniteleri, çok kesitli tomografi, 1,5 Tesla MR, 3d renkli ultrason, dijital röntgen, dijital momografi, uyku laboratuvarı, 22 yatak kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 6 yataklı rehabilitasyon alanı, ayrıca medikal estetik ünitemizde de lazer epilasyon, cilt yenileme, zayıflama ve saç ekimi ile el ayak bakımının yapıldığı sağlık ve güzellik bölümümüz, 120 kişilik konferans salonumuz, modern sosyal yaşam alanlarımız bulunmaktadır"

Konuşmanın ardından hastane personeli arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Evet, Hayat Sağlık Grubu ve Özkul Ailesi'ni kutluyorum. Nice yaşlara diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.