Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel yurtlardaki değişiklikler

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2017 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2017 08:48

Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerine güncellenen Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönergesi'ni gönderdi.
Milli eğitim müdürlükleri de ilgili özel yurtlara Uygulamalara İlişkin Açıklamalar başlıklı bir yazı gönderdi. Yazıda bazı maddeler gerçekten günün koşullarına göre yapılması gerekenler, ama aynı yazıda 4.8.2017 tarihine kadar özel yurtların kız erkek olarak tür belirlenmesi ve yerleşim planı ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerine bildirilmesi isteniyor. Bu durum birçok karma öğrenci yurdunu zora sokmakta.


Genelde karma öğrenci yurtlarında, yatakhane blokları zaten kız ve erkek olarak ayrıdır. Sadece yemekhane, kantin, lobi, etüt odaları, çamaşırhane gibi mekanlar ortaktır.
Burada talep edilen erişkin bir birey olan yükseköğrenim öğrencilerinin ortak mekanlarda birlikte kalamayacağını istemek; sanırım yasalarımız ve evrensel insan hakları ile çelişmektedir.
Ayrıca "Kız öğrencilerin barındığı kurumlarda kadın, erkek öğrencilerin barındığı kurumlarda erkek yönetici görevlendirilir. Bunun dışındaki çalışanlar da kız yurtlarında kadın, erkek yurtlarında erkek olmak zorundadır." talebi ve buna benzer diğer talepler de gariptir.
Tüm üniversitelerimizde kızlarımız ve erkeklerimiz dershanelerde, yemekhanelerde, kütüphanelerde birlikteyken yurtlardaki bu ayrımın neden yapıldığını anlamakta zorluk çekiyorum. İnsanın aklına ister istemez başka sorular geliyor.
Sanıyorum birileri gene işgüzarlık yapıp, kraldan çok kralcılığa soyunmuş. Bu ve buna benzer konular, sanki Cumhurbaşkanı'nı zora sokmak için pişirilip, pişirilip sofraya getiriliyor.

*Astrofest ve Bursa

Büyükşehir Belediyesi'nin bilimi gençlere sevdirmek hedefiyle projelendirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), gökyüzü tutkunlarını Uludağ'da buluşturdu.


Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen ASTROFEST'e, Amerikan Uzay Ajansı NASA, TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ulrecht Üniversitesi gibi bilimsel kurumlar da destek verdi. Bu kurumlar uzay ve gökyüzü bilimine ilişkin sunumlar yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Astrofest için şunları söyledi:
"Bu yıl Uludağ'da 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz ASTROFEST buluşması, özellikle toplumumuzun bilim toplumu olma yolundaki atılan adımlara güzel bir örnek. Her geçen gün aldığımız mesafelerle birlikte gerçekten güzel bir organizasyon oldu. Bir yandan eğlence, bir yandan geziler ve her türlü etkinliklerle dolu dolu olan programda aynı zamanda bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bilime meraklı insanların buluştuğu güzel bir organizasyonu daha gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.