Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özer Matlı'dan güzel müjde var

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 08:02

TOBB'da Bursa'yı seçilerek temsil eden isim bildiğiniz gibi Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı.
Özer Matlı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile güzel bir müjde verdi. Matlı, TOBB'un artan finansman maliyetlerini düşürmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ile birlikte yeni bir nefes kredisi için çalışma yaptığını duyurdu.
Bu konuda yaptığı açıklamada, son dönemde karşılaştığımız finansal zorlukları milletimizle dayanışma içinde aşabileceğimize dikkat çeken, Özer Matlı şöyle devam etti:
"Yükselen faizden dolayı üyelerimizin finans maliyetlerini bir nebze düşürmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın TOBB ile yaptığı girişimler ve bankalar ile son aşamaya gelen görüşmelerde yeni bir nefes kredisi çalışmalarının yakında şekillenmesini bekliyoruz.
Daha önceki nefes kredisi uygulamalarında kamu bankalarının katılımı ağırlıktaydı. Yaşanan finansal sorunların aşılması adına tüm bankaların üçüncü faz nefes kredisi uygulamasına katılım göstereceklerine inanıyoruz"
Bilindiği gibi ilk olarak 2016'da uygulamaya konulan nefes kredisi ile piyasaya 5 milyar lira, 2018'in başında da 7 milyar 500 milyon lira düşük faizli kredi imkanı sunulmuştu.

MİLLİ SES VER PROJESİ

Bir süre önce Bursa Kalite Birliği (KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Başkanvekili Mustafa Karaman ile Türk Standartları Enstitüsü Bursa Bölge yetkilileri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti.
Bu ziyarette Prof. Dr. Erkan Işığıçok, yerli üretim ve ürün kullanımına teşvik amacıyla hayata geçirdikleri Milli Ses Ver projesi hakkında bilgi verdi.
Erkan Işığıçok ile Milli Ses Ver projesi koordinatörü Mustafa Karaman, bu proje ile ilgili olarak Başkan Mustafa Bozbey'den destek istediler.
Işığıçok, "2 yıl önce başlattığımız 'Milli Ses Ver' projemizde sizleri de yanımızda görmek istedik. 2018-2019 yılında bu anlamda tüm kurumların bu projeye destek vermesini isteyeceğiz. Kurumlarımız bu projeye sahip çıkarsa bu bilincin halka yayılması daha kolay olacaktır" dedi.
Bu önemli projelerinden dolayı Bursa Kalite Birliği'ni kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, "Milli ekonomiye sahip çıkma konusu çok önemli bir proje. 2003 yılında ülkede ilk defa 'Dilimiz kimliğimiz' dedik. Dilimizi koruma adına Bursa'da Türkçe tabela için mücadeleye başladık. Kurum olarak biz ihalelerimizde TSE damgası şartı koşuyoruz. Milli Ses Ver projesine biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.