Hava Durumu

Pandemi AK Parti Bursa'yı nasıl etkileyecek?

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 08:02

Geçtiğimiz yılın son haftasında AK Parti Bursa ilçe teşkilatlarındaki delege seçimlerini tamamlamıştı. AK Parti'de tüm Türkiye'de işleyen Genel Merkez tarafından açıklanan takvime göre ilçe kongrelerinin; 22 Şubat-26 Temmuz, il kongrelerinin de; 8 Ağustos-29 Kasım 2020 tarihlerine yapılması planlanmıştı.
Bu kapsamda AK Parti Bursa teşkilatlarında yenilenme ve değişim amacıyla düğmeye basılıp, Bursa'da 3 ilçe başkanı değiştirilmişti. Bunlar Nilüfer, İnegöl ve Kestel'di.


Tüm ilçe başkanları İl Merkezi'ne çağrılıp, AK Parti Bursa Koordinatörü ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve İl Başkanı Ayhan Salman tarafından İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak ve Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay'a yeni dönemde birlikte çalışamayacakları bildirilmişti.
2017 yılında da benzer bir biçimde Bursa Koordinatörü Milletvekili Muhammet Balta ve İl Başkanı Ayhan Salman, 17 ilçenin 11 ilçe başkanını görevden almıştı.

HANGİ KONGRELER YAPILDI?

Bu arada takvimde belirlenen 29 Şubat'ta Orhaneli ve Büyükorhan ile 1 Mart'taki Harmancık ve Keles kongreleri şehit haberleri yüzünden ertelenmişti.
Sonra 7 Mart'taki Mustafakemalpaşa ve Karacabey ile 8 Mart'taki İznik ve Yenişehir kongreleri yapılıp, ardından pandemi nedeniyle diğer ilçe kongreleri ertelenmişti.
Bu seçimlerde Mustafakemalpaşa'da mevcut Başkan Murat Hallaçoğlu, Karacabey'de de Ertem İşcan yeniden seçilerek güven tazelemişti. Yenişehir'de Fikret Hatipoğlu ve de İznik'te Halil İbrahim Gökbulut da yeniden seçilmişti.

SON DURUM

Şu anda AK Parti'de kongrelerin eylülde başlayacağı konuşuluyor. Bu arada herkesin merak ettiği bir konu da pandemi öncesi oluşturulan durum devam edecek mi? Yoksa yeni görevden almalar söz konusu mu? İldeki durum nedir?
Evet, AK Parti Bursa teşkilatları bu soru işaretleri ile eylülü beklemekte.
Bakalım ne olacak?

İPEKYOLU BELEDİYELERİ

İpekyolu Belediyeler Birliği 2020 yılı temmuz ayı olağan meclis toplantısı cumartesi günü İznik'te yapıldı.
Toplantı İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'nın ev sahipliğinde İznik Belediyesi Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın Gençlik ve Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.


İpekyolu Belediyeleri Turizm ve Kalkınma Birliği Başkanı ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya'nın başkanlığındaki toplantıda kesin hesaplar ve faaliyet raporu görüşülerek oy- birliği ile kabul edildi.
Ardından İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'nın rehberliğinde İznik Lefke Kapı, Yeşil Camii, İznik Nilüfer Hatun İmareti (Türk İslam Eserleri Müzesi), İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Rumi Türbesi, Ayasofya (Orhan Camii), Süleymanpaşa Medresesi, Davud-i Kayseri Hazretleri Türbesi ve 1. Murat Hamamı (İznik Çini ve Kent Müzesi) ziyaretleri gerçekleştirildi.
Toplantıdan sonra İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Sakarya eski milletvekili danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen'e çini vazo hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.