Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Panorama 1326 Bursa ve Ara Güler

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2019 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 09:38

Bursamızın önemli değerlerinden biri de Gökdere'deki Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi . 12 bin metrekarelik alanda 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip bu müzemiz aynı zamanda bir sanat ve kültür merkezi hüviyetinde.
Dünyanın en büyük panoramik müzesi olan bu yer Kasım 2018'de ziyarete açıldı ve resmi açılışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Şubat 2019'da yapıldı. Bugüne kadar burayı 556 bin kişinin üzerinde insan gezdi.

Burada mevcut olan ana küre içinde 6 Nisan 1326 gününün Bursa'sı bulunan Panorama 1326 Bursa sergisi dışında çeşitli zaman dilimlerinde konser sergi ve seminer gibi etkinlikler de düzenlenmekte. Ayrıca hediyelik eşya satışı da yapılmakta.

Öncelikle burayı herkesin görmesini diliyorum. Hem müzeyi hem de sergileri. Ayrıca burayı hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı bir kez daha kutluyorum. Bize sergide ev sahipliğini yapan Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Panorama 1326 Bursa Müzesi'nin açıldığı günden beri sorumluluğunu gönüllü olarak üstlenen Orhan Mollasalih'e de teşekkür ediyorum.
Dün de burada Ara Güler'in objektifinden Bursa Fotoğrafları sergisi açıldı.

Ara Güler'in 1970 ve 2000 yılları arasında Bursa'da çekmiş olduğu fotoğrafların bazıları İlhan Özer'in aracılığıyla Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından alınmıştı.
Serginin açılışında BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez birer konuşma yaptılar.
Daha sonra sergi açılışı ve gezisi gerçekleşti. Geziye AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da katıldı.

ARA GÜLER KİMDİR?

1928'de İstanbul'da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında çalıştı ve Muhsin Ertuğrul'un Tiyatro Kurslarına devam etti. 1950'de Yeni İstanbul Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti.

1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakındoğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954'te Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalıştı.1953'te Paris Magnum Ajansı'na katıldı ve İngiltere'de yayımlanan "Photography Annual Antalojisi" onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASMP'ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi.
1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "" unvanını kazandı. İsviçre'de çıkan Camera dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı.
Büyük ustaya saygıyla diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.