Hava Durumu

Pardon diyerek bir düzeltme

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 07:53

Oturup 1.5 saat tıpla ilgili bir semineri izlediğiniz de hekim değilseniz, herhalde benim anladığım kadar anlarsınız.

Dün COVİD-19 ile ilgili yazdığım yazıda "Ayrıca dünyada korona konusundaki ilk makale Cezmi Akdiş ve SIAF'da birlikte çalıştığı Çinli Dr. Yadong Kaho tarafından kaleme alındı." ibaresini kullanmıştım.

Burada bir maddi hata yapmışım. Sevgili Cezmi dün şu notu geçti:

"İlk makale değil konuşmada da söylediğim gibi insandan insana bulaşma olduğunu gösteren ve immünolojik değişiklikleri detaylı inceleyen makale. İki ayda 300.000 kere download edildi, 180 kere bilimsel yayınlarda site edildi."

Evet yazımı şöyle düzeltiyorum.

"Cezmi Akdiş ve Dr.Yadong Kaho'nun makalesinin ilkliği 11 değişik COVID-19 hastasının özelliklerini tanımlamasında kullanılabilir, bu konudaki ilk makale sayılabilir." (Bu açıklama için de Prof.Dr.Kayıhan Pala'ya teşekkür ediyorum.)

ÇEKİRGE TOPLANTISI DA SANALDA

BUSİAD'ın geleneksel etkinliklerinden biri de Çekirge Toplantıları'dır. Bu toplantılarda alanlarında uzman bir isim BUSİAD üyelerini o günkü güncel konuda aydınlatır.

Nisan ayında konuk Ekonomist Şant Manukyan'dı. Etkinlik Korona karantinasına denk geldiği için ilk kez BUSİAD'ın Çekirge Toplantısı WEBİNAR (İnternet Semineri) olarak gerçekleştirildi.

Şant Manukyan bizleri COVİD 19 ortamındaki ekonomik durumdaki kriz ve geleceği konularında aydınlattı.

Kendisine teşekkür ediyorum.

DOĞA DA DİNLENİYOR

Bizler evdeyken, fabrikalar kapalıyken, arabalar çalışmazken, daha telef edilmezken, doğa dinleniyor. Doğa dinlenirken, kendini yeniliyor, temizliyor.

Bu ortamı biz sağlayamadık doğaya, o da başımıza Korona'yı saldı.

Modern insan öncesi ilkel insan mağaralarda yaşarken, deneme yanılma yöntemi ile doğayı anlamaya çalışıyor ve ona uyum içinde bir yaşam sürüyordu.

Binlerce yıl geçti. Bizler o ilkel insan gibi olamadık. Yarattığımız uygarlık, yarattığımız bilim , teknoloji bir işe yaramadı.

Ancak bir Korona musibeti başımıza denk geldiğinde biraz olsun, biz ne yapmıştık diye sorgulamaya başladık. İlkel insan sonrası modern insanın o gelişmiş aklı ancak bu kadar çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.