Hava Durumu

PERYÖN’ün konuğu Beyhan Budak oldu

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 08:05

PERYÖN(Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) 1971 yılından bu yana İnsan Yönetimi ile ilgili profesyonellerin gereksinimlerine hizmet eder. PERYÖN kurucu üyeleri “Nafiz Gözen, Refet Altan, Güneş Cansever, Tuncer Özmen, Ergin Evcimen, Özdemir Aktan, Fuat A. Ceylan, Rıza Acar.” isimlerinden oluşur.

Türkiye'de insan yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN'ün, İstanbul Dernek Merkezi'ne bağlı Trakya, Güney Marmara, Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri bulunur.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ise 1998 yılında kurulur.

PERYÖN, 1979’da Venedik’te gerçekleştirilen 9. Avrupa Personel Yönetimi Kongresi’nde, Avrupa Personel Yönetimi Derneği’ne (EAPM) üye kabul edilir.

Geçtiğimiz haziran ayında PERYÖN Güney Marmara Şubesi'nin 2021-2023 yılı Yönetim ve Denetim Kurullarının seçildiği 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Bu toplantıda Neslihan Özer, PERYÖN Güney Marmara Şubesi'nin ilk kadın başkanı olarak seçildi.

Geçtiğimiz hafta ise PERYÖN Güney Marmara Şubesinin bir etkinliği hayata geçirildi. Derneğin “Fark Yaratan Sohbetler” isimli etkinliğinde ünlü psikolog, yazar Beyhan Budak, toplantıya katılan Bursa iş dünyasının paydaşlarını bilgilendirdi.  

Almira Otel’de gerçekleşen etkinlikte PERYÖN Güney Marmara Şubesi YKB Neslihan Özer özetle şunları söyledi:

“Bugün PERYÖN ailesi için çok özel ve çok güzel bir gün. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. 25 yıllık endüstriyel geçmişimle birlikte PERYÖN Güney Marmara’nın ilk kadın başkanı olarak karşınızdayım. Geçmiş olsa da değeri hiç bitmeyen 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyorum.

PERYÖN, 50 yıllık tecrübesi ile ‘Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına’ liderlik ediyor.

2022 yılında da hedeflerimize yönelik olarak çalışma hayatımızın verim ve etkinliğini arttırmak için, hazırlıklarını yönetim kurulumla titizlikle yapmakta olduğumuz eğitim ve zirve faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Siz değerli üyelerimizin katkıları, ‘Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatını’ hep birlikte gerçekleştirmemize olanak sağlayacaktır.”

BEYHAN BUDAK NE DEDİ?

Ünlü klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak toplantıda özetle şöyle dedi:

“ Eğer midenizde ya da cildinizde bir problem varsa ve bunun tıbbi bir sebebi yoksa ya da ‘şeker’ gibi kadın/erkek diye nitelendirdiğiniz insanlar alakasız yerde patlıyorsa bu bize bir şeylerin ters gittiğini gösterir.

Öncelikle unutmayalım dünyaya mutluluk için gelmedik. Örneğin inançlı insanlar, bu dünyaya imtihan için gelindiğini söyler. Öte yandan ateistler dünyanın tesadüfen oluştuğunu… Yani hiçbir senaryo mutluluk üzerine kurgulanmamış. Bu nedenle hayatın doğasını iyi anlamak gerekiyor.

Hayat inişli çıkışlı; önemli olan bunun ortalamasını alabilmek. Bağışıklık sistemimiz için olumsuz şeylerin üstesinden gelebilmek için olanı, olduğu kabul etmek gerekiyor. Şu an elimde ne var? Buna odaklanmalıyız. Psikolojik olarak dayanıklı olan insanlar şöyle düşünür: ‘Olan oldu, şimdi ne yapabilirim?

Aslında bizim insanlara nasıl baktığımız onların kim olduğunu da belirleyen şeydir. Bir insan etiketlendiği zaman belli bir süre sonra beklenildiği gibi bir insana dönüşüyor. Bizim etrafımızdaki kişilere karşı önyargılarımız, o kişiden beklediğimiz şeyler bir süre sonra o kişinin gerçekliğini oluşturmaya başlıyor.

Pandemi sürecinde liderlerin, yöneticilerin en çok dikkat etmesi gereken şeylerden bir tanesi şu; o insanın içindeki en iyi potansiyele göre hareket etmek. Yapılan bir araştırma göstermiş ki insanlar başarılı ama hata yapan insanları seviyorlar. Bilgiye, teknolojiye değil samimiyete ihtiyaç var. Para, başta motive edicidir. Yöneticiler, ekibiyle temas halinde olmalı, bir arada olmalı. Yöneticilerin, iyimserliği benimsemesi lazım.

Liderliğin, sosyal bulaşıcılığı çok fazladır. Bu nedenle liderlerin temel psikoloji bilgisine sahip olması lazım. Çünkü anlam ve amaca ihtiyacımız var. İnsan insanın kurdu değil yurdudur. Birlikte çalıştığınız insanların hayatlarına dokunmanız gerekiyor.”

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği  (PERYÖN)  Güney Marmara Şubesi YKB Neslihan Özer nezninde tüm üyelere katma değerli çalışmalar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.