Hava Durumu

PERYÖN ve BUÜ işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2021 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 08:16

Ülkemizin etkin kuruluşlarından PERYÖN Güney Marmara Şubesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile bir işbirliği gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Kariyer Merkezi (KARMER) ile birlikte online olarak bir dizi eğitim gerçekleştirilecek.

Bilindiği gibi PERYÖN, insan kaynakları yöneticilerini, akademisyenleri, uzman ve danışmanlarını bir araya getiren bir meslek kuruluşu. Türkiye'de bu alanda ilk kurulan (1971) dernek olan PERYÖN'ün İstanbul (Merkez) ve İç Anadolu (Ankara), Ege (İzmir), Güney Marmara (Bursa), Trakya (Tekirdağ) ve Güney Doğu Anadolu (Gaziantep) şubeleri var. Bursa şubesi ise 1998 yılında kuruldu.

Bu eğitimler Sosyal Bilimler - Sağlık Bilimleri- Fen Bilimleri - Eğitim Bilimleri enstitülerindeki yüksek lisans ve doktora öğrencilere yönelik olarak planlandı. "

"İş Hayatına Hazırlık Programı" kapsamında şu eğitimler verilecek:

"Diksiyon ve Beden Dili, Etkili Sunum Teknikleri ve Hitabet, Zaman Yönetimi, Ekip çalışması ve iletişim, Öfke ve stres yönetimi, CV hazırlama ve Mülakat Teknikleri."

Gençlere başarılar.

MATLI'DAN KURAKLIK UYARISI

İklim değişikliği dünyanın her kesimini ciddi biçimde etkiliyor. Bu noktada tarım en büyük darbeyi yiyen sektör olarak önümüzde duruyor.

Bilindiği gibi bahar aylarında yağışlar beklenen düzeyde gerçekleşmedi. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hububat verimi tehdit altında.

İşte bu konuya Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde olası fiyat artışlarına karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dile getirdi.

Özer Matlı özetle şunları söyledi:

"Pandemi sebebiyle artan girdi maliyetleriyle boğuşan üreticiyi, şimdi de kuraklık tehdit ediyor. Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle son 50 yılın en sıcak 3. kış mevsimini yaşandık.

Çiftçilerimiz ekim ayından itibaren salgına rağmen büyük umutlarla tarlalarını ekmeye başladı. Ancak son yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış ve bahar aylarında yeterli yağışların olmaması ve sıcaklık değerlerinin yüksek seyretmesi nedeniyle ekinler daha olgunlaşamadan tarlada kurumaya başladı.

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak gösterilen İç Anadolu Bölgesi'nde geçen yıla kıyasla yüzde 20 azalırken, bu azalma Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise yüzde 46 ile zirveye çıkmış durumda. Yağışların beklentilerin çok altında kaldığı bu bölgelerimizde sulanamayan kurak alanlarda yüzde 70, sulanabilir alanlarda yüzde 20'ye yakın bir rekolte kaybı olabileceği endişesi yaşanmaktadır.

Eğer beklenen yağışlar bu ay da düşmezse, çok ciddi bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabiliriz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.