Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piller çöp değildir

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2017 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 08:15

Geçen hafta İtalya'nın Sicilya adasındaki Taormina kentinde yapılan G7 zirvesi, iklim değişikliği konusunda ABD yönetimi ile yaşanan anlaşmazlığın gölgesinde son buldu.Trump ne derse, desin çevre kirliliğimiz had safhada. İklim değişikliği ise onun piyangosu. Dünya bu haldeyken çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile STK'lar çevre bilinci yaratmak için çeşitli projelere imza atıyorlar.
Bunlardan kentimizde olanlardan biri de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Atık Pil Toplama Kampanyası".
Bilindiği gibi atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratıyor. Hem bu nedenle, hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirilerek, süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürmeliyiz.
Büyükşehir'in bu kampanyası kapsamında şehir genelinde 22 bin tondan fazla atık pil toplandı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi program düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, bu kapsamda Bursa genelinde yapılan okullar arası 'Atık pil toplama' kampanyasında dereceye girenler, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'ndaki törenle ödüllendirildi.
Kampanyada dereceye giren Yıldırım Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlköğretim Okulu, Osmangazi Sönmez İlköğretim okulu, Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan tarafından ödülleri takdim edildi.
Ayrıca ilçe bazında birinci gelen okullar da ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından 'Ben Çöp Değilim' adlı müzikal oyun çocuklarla buluştu.

GESİAD'da Sargut var

Ramazan ayı ile birlikte STK'ların ve bazı kuruluşların iftar davetleri yoğun biçimde başladı. Bu arada bazı etkinlikler de üst üstte geliyor.
Bursa Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) olarak, tasavvuf araştırmacısı ve yazar Cemalnur Sargut'un katılımıyla bugün Almira Otel'de iftar düzenliyor.

Taş Mektep yaşayacak

Kentimizdeki önemli tarihi değerlerden biri de Tirilye'deki 108 yıllık olan Tarihi Taş Mektep binası. Uzunca bir süredir Taş Mektep'in akıbeti tartışılıyordu. Sonunda bu konu netleşti.
İhalesi geçtiğimiz ay tamamlanan Tarihi Taş Mektep binasının restorasyon çalışmaları için Mudanya Belediyesi ile yüklenici firma arasında restorasyon yapım işi sözleşmesi Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Akaygil Yapı Restorasyon yetkilisi Musa Akay arasında imzalandı. Restorasyon çalışmaları düzenlenecek tören ile start alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.