Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Politikasız tarımımız, politikalanırken

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2017 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 06:30

Ülkemizde tarım ve hayvancılık konusu ötelene, ötelene üretim ve üretici küçülmüş, politikasızlık adeta sektörü yok etmiştir.
Düşünebiliyor musunuz, bugün hayvan yemini bile ithal etmekteyiz. Tarım ve hayvancılık alanında ülke genelinde tarihimiz boyunca politika adına, politikasızlık üretilmiştir. Bakın bugün hayvan yeminin hammaddesinin yüzde 45'i ithal edilmekte.
İlk kez Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik döneminde geçen yıl bir Milli Tarım Politikası adı altında ciddi bir çalışma yapılmış ve çalışma 1 Ocak 2017 itibarıyla faaliyete geçirilmiştir.
Bu kapsamda bitkisel üretim ve tarım desteklerinde uygulamaya girecek "Havza Bazlı Destekleme Modeli" ile ilçe bazında destekler verilecek. Model belirlenen 941 havzada hayata geçiriliyor. Ürün deseni üzerinden bir çalışma ilk kez başlatılıyor.
Mevcut uygulamada 17 üründe kilogram bazında destekleme primi ödeniyor. Çok sayıda destek kalemi var ve her biri için çiftçi ayrı başvuru dosyası hazırlayarak destek alabiliyor.
Burada üzücü olan herkesin kendi başının çaresine bakmaya çalışması, bütünleşik bir çalışmadan uzak durması.
Konu çok geniş ve detayları çok olan bir konu. Bu konuyu bu satırlarda yazmaya devam edeceğim..
Faruk Çelik ve ekibine kolay gelsin.

İrgil'den soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'den bir soru önergesi. İrgil, deprem riski altındaki Gemlik ilçesindeki tehlikeyi Meclis'e taşıdı. Fay hatlarının üzerinde kurulu olan Gemlik'te, 1999 depreminden sonra hiçbir iyileştirme yapılmamasının bölge için tehlike arz ettiğini belirten Dr. İrgil, Enerji Bakanı Berat Albayrak'a Gemlik'le ilgili yapılan araştırma ve çalışmaları sordu.
TOKİ ve kentsel dönüşüm konularındaki sıkıntıların giderilememiş olması nedeniyle bölge halkının huzursuzluğunu dile getiren Dr. Ceyhun İrgil, "Deprem riski taşıyan Gemlik ilçemizde kentsel dönüşüme ilişkin yapılan çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne aşamadadır?" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.