Hava Durumu

Recep Altepe ve kitap

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 07:54

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe ile dün telefonda söyleştik. Uzun zamandır, kendisi ile görüşmemiştik. Hal hatır sorduktan sonra kendisine bu izole günlerde neler yaptığını sordum. O da şunları söyledi:

"Uzun zamandır kitap okumaya zaman ayıramamıştım. Bu izole günler fırsat oldu. Bol bol kitap okuyacak zamanım doğdu. Birikmiş kitaplarım vardı. Bunu fırsata çevirip, yeni bilgiler ediniyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu dönem evde kalıyoruz. Bunu herkes bir fırsata çevirsin. Bol bol kitap okusun. Bilgi önemli ve değerlidir."

Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde eski eserlerin restorasyonu ve kent belleğine kazandırılan kitaplar konusunda önemli çalışmalar yapmış ve bu konuya kaynaklar ayırmıştı.

MR. EVERYTHİNG, FEHİM FERİK

Uluslararası yerleşmiş bir deyim vardır. Mr. Everything, deyimi her işi yapan, her işe koşturan insanlar için kullanılır.

Fehim Ferik kardeşimizi de ben Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mr. Everything'i olarak görüyorum.

Nereye baksak o karşımıza çıkıyor. Kültür AŞ YKB Vekili, Genel Müdürü, Bilim Teknoloji Merkezi'nin başında, GUHEM'de(Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi) Büyükşehir'i temsil ediyor, son olarak da Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın Genel Sekreteri oldu.

Fehim Ferik kardeşimiz verilen her görevin altından sıcak ilişkileri ile kalmaya çalıştı. Kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

59. BURSA FESTİVALİ'Nİ UNUTALIM

Bu yıl bildiğiniz gibi Bursa'nın uluslararası markası olan Uluslararası Bursa Festivali'nin 59.su yapılacaktı. Bu yıl hem yönetim kurulu değişti, hem de Korona virüs gündeme geldi.

Sanıyorum, bu yıl festivali unutacağız, gibime geliyor.

Önümüzdeki belirsizlikler, plan, program ve sözleşme yapmayı engelliyor.

Bu da Özer Matlı ve arkadaşlarının belki de geçiş dönemi için, yapıyı tanıma ve yeni girdikleri alana hakim olma konusunda şansları olur.

AVUKATLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

İlk Osmanlı Barosu olan İstanbul Barosu, 62 avukatın bir araya gelmesiyle 05 Nisan 1878 tarihinde kurulur.

Türkiye Barolar Birliği'nin kurulması ilk kez Ocak 1934'te İzmir'de düzenlenen Türkiye Avukatlar Kongresi'nde gündeme getirilir. Ancak yasada yer verilmez.

Daha sonra Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluş hazırlıkları Kanunun geçici 10.Maddesi uyarınca tamamlanır. İlk toplantı 9-10 Ağustos 1969 günü Ankara'da Yeni Sahne Salonunda yapılır. Bursa'yı Bursa Delegesi olarak Avukat Zeki Yücel temsil eder.

5 Nisan Avukatlar Günü, İzmir'deki toplantıda belirlenir. Tüm avukatların gününü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.