Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Recep Altepe ve müzecilik

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2017 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2017 08:57

Makamlar gelip, geçici. İnsanların yaşamları evrenin ve dünyanın tarihi içinde nokta kadar bir yer tutuyor. Dolayısıyla insanların bulundukları noktada tarihe bırakacakları izler önemli. Aradan yıllar geçse, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya ne kattı, sorusuna verilecek yanıt şudur:
"Müzecilik alanındaki çalışmaları, kültürel yayınlar alanındaki çalışmaları ve restorasyonlar."
"Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekiyor."

Bursa'da her şey güllül gülistanlık mı? Elbette hayır. Trafikten, stadyumun yerine, Doğanbey'den daha birçok konuya kadar kentimiz sorunlar yaşadı ve yaşıyor. Yıllar geçecek, bu sorunların kimi kalacak, kimi aşılacak, ama onu bize olumlu olarak anımsatacak bu yukarıda üç konudaki çalışmaları olacak.
Şimdi ise Altepe, kentimize yeni bir müze kazandırıyor. Bıçakçılık Müzesi ile kentin en önemli el sanatlarından biri olan bıçakçılık tarihçesinden yapılışına kadar, tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, müzecilik alanında 52 kente danışmanlık hizmeti verdiklerini hatırlatarak, "Göreve geldiğimizde kent kültümüzle ilgili 4 olan müze sayısını 17'ye çıkardık. Bıçakçılık Müzesi de 18'inci müze olarak yakında ziyarete açılacak" dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Kent Müzesi'nin güneyinde, Valilik binasına 100 metre mesafedeki iki sivil mimarlık örneği binayı restore ederek ilk günkü orijinal haline dönüştürdü. Büyükşehir Belediyesi, bu iki binayı Bıçakçılık Müzesi olarak kente kazandıracak.
Altepe'yi bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

•30 Ağustos için yürüdüler ve tırmandılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü düzenlendi. Bu etkinlikte Bursalı doğaseverler bir araya geldi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Hünkar Köşkü'nden yürüyüşe başlayan doğaseverler yaklaşık 9 kilometre kat ederek Zeyniler'de etkinliği tamamladı.
Bu etkinliğin dışında Bursalı dağcılar, Gürcistan-Rusya sınırında bulunan Kazbek Dağı'nda zirve yaptı. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas'ın kafile başkanlığında Bursa'da faaliyet gösteren 17 dağcılık kulübünden 33 dağcı, Kazbek tırmanışındaydı.
Gürcistan-Rusya sınırındaki 5047 metre yükseklikteki Kazbek Dağı tırmanışında kar ve buzla kaplı zirveye Bursa ekibinden 25 dağcı ulaştı, 8 dağcı ise 4200 metrelerden ana kampa geri döndü.
Doğaseverleri ve dağcılarımızı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.