Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Ulcay ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2016 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 01:16
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay ile dün uzun bir sohbet imkanı bulduk. Yusuf Hoca, Uludağ Üniversitesi’ndeki değişimi her boyutuyla tek tek anlattı.
Yusuf Ulcay Hoca ile lisansüstü çalışmalardan, üniversitenin tercih edilme sırasındaki yükselişe; burslardan, yeni atamalara; üniversitenin bilgi üretiminden, sanayiye entegrasyonuna  kadar uzanan birçok konuyu konuşma fırsatı bulduk.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, üniversitesini yönetmenin dışında öğretim üyeliğini de ihmal etmiyor. Bir süredir Mühendislik Fakültesi’ndeki derslerine girmeye devam ediyor.



Sohbetimiz sırasında Ulcay’ın ısrarla üzerinde durduğu konu ara kademe eleman konusu ve Meslek Yüksek Okulları’nın ülkemiz için önemi. Bu okulların yeniden yapılanması gerektiği ve hatta bunların ayrı bir organizasyon içinde yer alması gerektiğine inanıyor.
Bir de düz liselerden geçişin zorlaştırılması ve endüstri meslek liselerinden, Meslek Yüksek Okulları’na geçişin kolaylaştırılması gerektiği görüşünde. Finalinde ise sadece endüstri meslek lisesi mezunlarının, Meslek Yüksek Okulları’na girebilmesinin en doğrusu olduğuna inanıyor.
Ulcay bu konudaki projesini YÖK ile de paylaşmış. 

Kendileri için koştular

Uludağ Rotary Kulübü’nün okullar arası geleneksel kros yarışmaları, bu yıl da heyecanlı anlara sahne oldu. Botanik Park’ta önceki gün düzenlenen ve soğuk havaya rağmen yoğun katılımın olduğu kros yarışmalarında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Kız ve erkek olmak üzere, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 58 takımın yanı sıra ferdi katılımcılarla birlikte 353 öğrencinin yarıştığı kros yarışmaları, bu yıl 10. kez gerçekleştirildi. 

En başarılı festival ödülü, Nilüfer’in



Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen “Shining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri” kapsamında en başarılı festival seçildi. 
Bu yıl ikincisi düzenlenen festival böylece ikinci yılında üçüncü ödülünü almış oldu. 
2015 yılında ilk kez düzenlendiğinde 50 bin kişinin katıldığı, 2016 yılında da 75 bin kişinin yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali’ne değer görülen ödülü Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.