Hava Durumu

Rektörden hayat dersi

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2016 05:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 05:01
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi’ni kazanan öğrencilerle birlikteydi. Öğrenciler  için düzenlenen oryantasyon etkinliğine katılan Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, öğrencilere ilk dersi verdi.



Yeni öğrencilere kısa bir konuşma gerçek-leştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Hangi meslekten olursanız olun o mesleğin en iyisi olmak için iyi bir insan olmak zorundasınız. İyi bir insan olmadan, yaptığınız meslekte başarılı olma şansınız yok. Kendinizi hiçbir zaman bulunduğunuz pozisyon nedeniyle başkalarından ayrıştırmayın. Herkes ile güzel iletişim kurmaya özen gösterin. Sizlere ilk söyleyeceğim; bir mesleği sevdiğiniz müddetçe o meslekte başarılı olursunuz. Sevmediğiniz meslekte başarılı olma şansınız maalesef yok. Kendinize yapacağınız mesleği sevip sevmediğinizi sorun. Çünkü sevdiğiniz meslekte başarılı olabilirsiniz. Elbette sadece sevmek başarılı olmanızı sağlamaz. Diğer gereksinimleri de yerine getirmeniz gerekiyor” dedi.
Bu gerçekten kişinin başarılı ve mutlu olmasında önemli bir konu.

Rotary ve bisiklet

Bursa Tophane Rotary Kulübü  bu yıl 8.’sini düzenlediği  “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” pazar günü Tophane sur kapısında başlıyor.
Tura bu turu başlatan ve 2010 yılında vefat eden Hakan ve Nuray Özdündar ‘ın anısına ‘Dostluk ve Barış Turu’  adı verildi.
Başlangıç noktasında turun anısına bisikletçi tişörtü hediye edilecek, molada su dağıtımı yapılacak ve bitiş noktasında kumanya dağıtımı yapılacaktır.

Burulaş, Innotrans’ta

Kent içi ulaşım çözümlerinin yanında deniz ve hava taşımacılığı ile Türkiye’nin ulaşım markaları arasında yerini alan Burulaş, ‘Innotrans Berlin 2016 Raylı Sistemler ve Toplu Taşıma Teknolojileri Fuarı’nda önemli temaslarda bulundu. Bursa’nın markaları, fuarda beğeni topladı.



Berlin’de 1996 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen uluslararası fuara çeşitli ülkelerden toplam 2872 firma katılıyor. 2016 yılında 11.’si düzenlenen fuarda, Türkiye’den Devlet Demir Yolları (TCDD) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi BURULAŞ başta olmak üzere 42 Türk firması yer aldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.