Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ritüeller ve Bursa Fotofest

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 07:58

Fotoğraf ile ilk tanışıklığım İstanbul Beşiktaş'taki eski Dekor Stüdyosu'nda çekilen fotoğraflarımla oldu. Biraz daha büyünce albümlerle tanıştık. Arkasında da tanıştığım ilk fotoğraf makinesi babamın 1952 model Frank marka körüklü makinesiydi.
İlkokula başlayınca hafta sonları evde mahallenin tüm çocuklarını toplayıp, o dönemlerin videosu kabul edilen sessiz 8 mm'lik filmleri babam Ricoh film makinesinde der.
Elimiz fotoğraf makinesine değdiğindeki Agfa marka her biri tek çekimde biten flashları anımsıyorum.
Bursa'ya yerleşip gazeteciliğe başladığımızda ilk makinelerim Zenith ve Lubitel ile tanıştık. Makineler muhabirlerindi. Filmleri sarma film olarak gazeteden alırdık ve her filma müdürlerimiz tek tek bakar, neden 2'şer kare çektiğimizin hesabını verirdik. Siyah beyaz fotoğrafları karanlık odada yıkayıp, karta basmayı gazeteci büyüklerimizden (Erdal Özdür, İsmail Öztat ve Aziz Bükey) öğrenmiştik.
Renkli fotoğraf başlayınca işler değişti. Zaman değişip, muhabirlikten köşe yazarlığına geçince fotoğraftan uzaklaşmaya başladık. Ardından gelen digital devrim her şeyi değiştirdi.

8. BURSA FEST

Dün sabah Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos'ta bir basın toplantısı düzenledi. Bilindiği gibi 8. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Bursa'da fotoğrafseverlerle ustaları buluşturuyor. Festival konuklarını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde ağırlayacak.
Festivalin basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, Fotofest Küratörü Kamil Fırat, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başar katıldılar.
Toplantıda yaptığı konuşmada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi:
"Dün ve bugün arasında kurulan köprü kültür ve sanattan geçer. Onsuz dün ve bugün arasında köprü kuramazsınız. Bu yılki temamız 'Ritüeller' üzerine kurulu. Farklı coğrafyalardaki, farklı kültürlerdeki, farklı insanların ritüelleri Bursa'da buluşacak. Dünya çapındaki isimleri, ulusal bazdaki bu sanatın ustalarını fotoğrafa gönül vermiş insanlarla gerek sergilerde, gerek gösterilerde, gerekse söyleşilerde buluşturacağız.
Ayrıca festivalimizin konuk ülkesi köklü medeniyet Hindistan olacak. Festivale Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi de katılacak."

BURSA FOTOFEST'TE KİMLER VAR?

Kentimizin bu önemli uluslararası etkinliğine yaşayan dünyanın en önemli 3 fotoğrafçısından biri kabul edilen Fransa'dan Bruno Barbey de katılıyor. Toplam 12 ülkeden, 165 fotoğrafçı, 107 sergi ve 1500'ün üzerindeki fotoğrafları ile kentimizde olacak.
Bursa FotoFest, bu sene 'Hindistan'ı konuk ediyor. Festivale, Studio Anugraha, 18 fotoğrafçının çalışmalarından oluşan Hindistan'daki dini ritueller arasında en büyük olanı, 12 yıl içerisinde 4 mekanda gerçekleşen ve 12 yıl sonra tekrar aynı mekana geri dönen Kumbh Mela Deneyimi projesi ile katılacak. Ayrıca Hari Mahidhar, Cömert Narmada ve Sudharak Olwe, 'Tanrıçalarıyla Evli Olanlar' sergileriyle ve Neesha Mewada ise seminerleriyle etkinlikte yer alacak.
Başarılı bir Bursa Fotofest dileğiyle, bu etkinliğe sahip çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BUFSAD ile katkı koyanlara teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.