Hava Durumu

Rollmech, Demir ve Asmadan

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 08:00

Rollmech Automotive, yurt içi ve yurt dışı otomotiv sektörüne birinci derece, co-designer ve full system tedarikçi olarak başarılı bir şekilde hizmet veren ve otomotiv sektöründe konusunda temel oyunculardan birisi olan genç, esnek ve dinamik bir firma.

Firma sahibi Erdoğan Demir, Sivas'ta doğdu. ODTÜ Makine Mühendisliği'ni bitirdi. Daha sonra 1993'te Otoyol İveco'da mühendislik yaptı. JCI'de genel müdürülük yaptı. Hema Otomobil'de Kalite Müdürü olarak çalıştı. Ardından Oxford ve Wagon Otomotiv'de genel müdürlük yaptı.

Bu firmaların kapanmasının ardından kendi şirketi olan Rollmech'i kurdu. OSB'de Faik Çelik'e ait bir fabrikayı satın aldı ve Rollmech'i buraya taşıdı. Onun ardından Presmech'i kurdu. Süreçte çatı sandviç panelleri üreten Rollpanel'i ve yazılım alanında Azimech'i kurdu.

Erdoğan Demir, bir süredir gıda sektöründe de yatırım yapıyor. Yarattığı Asmadan markası ile Bursa Podyumpark ve Eskişehir'de iki özel restaurant açtı. Buralarda kendi ürettiği şarapları sunuyor. Soğuk hava depoculuğu işine girdi. Son olarak da Çanakkale Eceabat'ta büyük bir bağ satın aldı. Oraya 20 odalı Asmadan Begondi(Büyü) adlı bir butik otel açtı. Bu otelin açılışı Cumartesi günü yapıldı.

Ayrıca orada şarapçılık konusunda bir uzman olan yazar Murat Yankı tarafından bir de eğitim verildi. Bu butik otel içinde aynı zamanda Asmadan Bağcılık Tarihi Müzesi kurdu. Eceabat'ta aynı zamanda şarap üretimi de yapıyor. Şarap ve peynir çeşitlerini kendi üretiyor. Kirmasti'de bir peynir fabrikası yaptı.

Rollmech otomotiv özel olarak kayan kapılar konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Sadece Türkiye'ye değil. Tüm dünyada çeşitli markalara üretim yapıyor. Türkiye'deki en büyük müşterisi Ford. Bu firma Ford'un Q1 Kalite ödülüne de sahip.

Evet, Erdoğan Demir'e başarılar diliyorum.

DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Uncu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Son yıllarda tütünle mücadelede başarı elde edilmiş olsa da özellikle gençler ve düşük gelirli ülkeler açısından alarm zillerinin çalmaya devam ettiğini vurgulayan Sigara Bırakma Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Uncu; "Dünya genelinde halen15 yaş üstü popülasyonda 942 milyon erkek ve 175 milyon kadın tütün/sigara bağımlısı" diye konuştu.

Her yıl 8 milyon insanın sigaranın etkilediği kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH, Tüberküloz, solunum yolu enfeksiyonları ve diyabet gibi hastalıklar sonucu öldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Yeşim Uncu, bu ölümlerin 1 milyonunun ikinci el dumara maruz kalmaktan dolayı gerçekleştiğinin altını çizdi.

Uncu daha sonra şunalrı söyledi:

"Nargile, puro, diğer tütün ürünleri ve elektronik sigaralar da en az sigara kadar zararlı. Türkiye son yıllarda tütünle mücadelede önemli bir yol kat etti. Ancak, halen 180.000 çocuk (10-14 yaş arası) ve 16.698.000 erişkin düzenli tütün/sigara kullanıcısı. Tütünle mücadelede Sağlık Bakanlığı 'BAŞARABİLİRSİN' sloganı ile yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya sayesinde daha çok kullanıcının 'sigarayı bırakma' konusunda yardım alabilmesi hedefleniyor".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.