Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotary'den ÇEK'e ödül

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2018 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 08:32

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 1995 yılında kurulmuştu. Bu değerli kurumumuz Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bünyesinde ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim okulu, ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi, ÇEK 3 Mart Anadolu Lisesi, Beşevler'de ÇEK 3 Mart Anaokulu, Görükle ÇEK Yüksek Öğrenim Yurdu, Ertuğrul'da ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu gibi kurumlar bulunuyor.
ÇEK bilindiği gibi ortaklarına tüzüğü gereği kâr payı dağıtmamakta, tüm gelirler sosyal sorumluluk projeleri olan Kır Çiçekleri ve ÇEK(İ)MECE ve de eğitim alanında kullanılmakta. ÇEK aynı zamanda Ticaret Bakanlığı tarafından da sosyal kooperatifçilik alanında ülkemizde model olarak gösterilmekte.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi , kısa bir süre önce Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından da sosyal sorumluluk projeleri olan ÇEK(İ)MECE ile ödüle layık görülmüştü.

ROTARY DESTEĞİ VE ÖDÜLÜ

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ÇEK 3 Mart Azizoğlu ilk ve ortaokuluna Rotary'lerden geçtiğimiz günlerde bir destek gelerek, Bursa Rotary Kulübü ve Gökdere Rotary Kulübü örnek bir katkı sergileyerek okula bir bilişim laboratuvarı kazandırmıştı. Bu laboratuvarda anaokul hazırlıktan itibaren 12. sınıfa kadar öğrencilere STEM ve Robotik alanlarında eğitim veriliyor.
Ayrıca yıllar içinde de Rotary Kulüpler, ÇEK'e farklı alanlarda da birçok kez destek verdiler.
Şimdi ise Rotary Kulüpler'den, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bir ödül geldi. Bursa Rotary Kulübü ve Demirtaş Rotary Kulübü organizasyonunda Rotary Toplum Hizmetleri Ödülü, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne verildi.
Ödülü Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar'a, Bursa Rotary Kulübü Başkanı Ezel Zeydanlı, Geçmiş Dönem Rotary Guvernörü Reha Akın ile birlikte verdiler.
Ödül töreninin ardından Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar, rotaryenlere, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tarihi ve bugünkü çalışmaları ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren güzel bir sunum yaptı. Daha sonra da gelen soruları yanıtladı.

KİMLER VARDI?

Bu güzel toplantıya katılanlar arasında Rotary Geçmiş Dönem Guvernörü Reha Akın, bu dönem 2. Guvernör Yardımcısı Murat Çağlar, Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Murat Kaleoğlu, Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Özgür Yıldız, İnegöl Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Uğur, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Nural da vardı.
Ayrıca, gecede Çağdaş Eğitim Kooperatifi ve Bursa Rotary Kulübü eski Başkanı Prof.Dr.Ulviye Özer, eşi Prof.Dr.Ziya Özer, Ersin Karaarslan ve eşi, rotaryenler ve eşleri de vardı.
Evet, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kutluyorum. Bunun yanında ÇEK'in topluma katkılarının yıllardır farkındalığını yaşayan ve bunu bir ödülle taçlandıran Rotary kulüplere de teşekkür ediyorum.
Her şey toplum için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.