Hava Durumu

Rotary ve çevre duyarlılığı

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 07:59

Bursa özelinde Rotary ve Çevre dendiğinde aklıma ilk Bursa Rotary Kulübü, Prof.Dr.Ulviye Özer ve Ersin Karaarslan gelir.

Onlar yıllar önce Bursa Rotary Kulübü çevre konusunda çalışmalar başlatmış, çeşitli broşür ve tablolar hazırlamış, çeşitli eğitimler vermiş ve özellikle çevre ve temiz su konusuna dikkat çekmeye çalışmışlardı. Hatta bir dönemler Celal Gökçen'in sahibi olduğu BPlas sponsorluğunda çevre konusunda yarışmalar da düzenlemişlerdi.

Bu arada Prof.Dr.Ulviye Özer hoca kentimizde ilk kez hava kirliliği ölçümleri yapan merkezin de kurucusuydu.

Üzerinden uzun yıllar geçti ve son yıllarda özellikle yaşadığımız iklim değişikliği ve felakete varan afetler, hepimize küresel ısınmayı, temiz su konusunu ve çevreyi anımsatarak; ya doğaya uyum sağla, ya da yok ol, demeye başladı.

Bu konunun farkındalığını arttırmak noktasında yine Bursa'daki bazı Rotary Kulüpleri bir etkinliği önümüzdekigünlerde hayata geçirecek.

Heykel RK, Muradiye RK, Tophane RK, Tophane Rotaract Kulübü ve Marmara Denizi Komitesi üyelerince, 18 Eylül Cumartesi günü saat 11:00'de Gemlik Kurşunlusahilinde dip ve kıyı temizliği etkinliği yapılacak. Onlar"Temiz bir gelecek için, Temiz bir çevre" diyorlar.

Kolay gelsin diyorum.

Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha sağlıklı bir dünya bırakalım.

BALKAN MASTERLERDE BİR BURSALI

Atletime gönül vermiş master atletimizin sayısı bir elin parmakları kadar. Bu insanlar uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ediyor, ülkemizin adını duyuruyorlar ama bunu kendi maddi olanakları ile yapıyorlar. Bir türlü bir federasyona sahip olamadılar.

Yıllardır atletizmin içinden gelen eski milli sporcularımızın yönettiği atletizm federasyonu da bu konu da yeterli desteği sağlamıyor.

17-19 Eylül tarihlerinde Arnavutluğun Korce kentinde Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonada Türkiye'den 20 bayan, 41 erkek toplam 61 sporcu yarışacak. Bilindiği gibi Balkan Birliği Üyesi olan 11 ülke var. Arnavutluk-Bosna Hersek-Bulgaristan-Hırvatistan-Yunanistan-Moldavya-Montanegro-Kuzey Makedonya-Romanya-Sırbistan-Slovenya ve Türkiye. Şampiyonaya Arnavutluk ilk olarak ev sahipliği yapacak.

Bu şampiyona için tek tip kıyafetle açılış törenine ve şampiyonaya katılmak isteyen atletlerimize, ne yazık ki malzeme desteği federasyonca sağlanamadı. O nedenle atletler kendi aralarında para topladılar. Bu para ile yaptırdıkları tek tip formalar ile yarışacaklar.

Master yarışmalarına tüm sporcularımız kendi maddi olanakları ile katılıyor. Ayrıca Dünya ve Avrupa Şampiyonuolsalar dahi hiçbir ödüllendirmeden -ödül yönetmeliğimiz onları kapsamıyor- yararlanamıyorlar.

Bursa'dan yarışmalara 75-79 yaş grubunda Dr.Murat Kaçar kentimizi temsil etmek üzere katılacak.

Balkan rekortmeni olan Kaçar 2017 yılında Güney Kore'nin Daegu kentinde yapınlan Dünya Salon Şampiyonası'nda 70-74 yaş grubunda 60 metre engelde 10.45ile Dünya Şampiyonu olduktan sonra gerek Bakanlıktan,gerek Genel Müdürlükten, gerekse Atletizm Federasyonu'ndan basit bir tebrik bile almamıştı.

Dr.Murat Kaçar'a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.