Hava Durumu

Rotary ve toplumsal cinsiyet eşitliği

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 08:04

Uluslararası Rotary hareketi 23 Şubat 1905'te, o zamanlar genç bir avukat olan ve kendisini, yayılıp, büyüyen Chicago'da kaybolmuş ve yalnız hisseden Paul Harris ve üç arkadaşının akşamları buluşup, geliştirdiği bir fikri görüşmesiyle başladı.

Ülkemizde ilk Rotary Kulübü 1954 yılında Ankara'da kuruldu. Bursa'daki ilk Rotary Kulüp olan Bursa Rotary ise 12 Haziran 1963 tarihinde, Bursa'da 6 büyüğümüzün girişimleri ile hayata geçti. Bu isimler Sait Ete, Fahri Batıca, Selim Süter, Burhanettin Ersöz, Reşat Oyal ve Memduh Gökçen'di. Bu büyüklerimizden sadece Memduh Gökçen hayatta kendisine uzun ve sağlıklı yıllar diliyorum.

Geçtiğimiz günlerde Rotary 2440. Bölge 2. Grup Kulüpleri olan Nilüfer, Demirtaş, Uludağ, Bursa, Özlüce Rotary ve Nilüfer Rotaract Kulüpleri Kalder Bursa Evi'nde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu bir gençlik forumu gerçekleştirdi. Burada amaç dünyada ve ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda alınacak çok yol olduğuna ve yapılan forumla bu farkındalığa katkı sağlamaktı.

Bu forumu gazeteci ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Cansel Oruç yönetti. Foruma Yeşim Tekstil Akademi Yöneticisi Meral Aydın Yıldırım, Bursa Uludağ Üniversitesi BUKAM Müdür Yardımcısı Prof Dr Nimet Haşıl Korkmaz, Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Tülay Yıldız Akgül katıldı.

Forumda katılımcılar alanları ile ilgili örnekler vererek konuya dikkat çekip, bu alandaki farkındalığı arttırmaya çalıştılar.

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA BURSA'DAYDI

Pandemi döneminde en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Sektör sorunlarını süreç içinde farklı iletişim araçları ile anlatmaya çalıştı. Pazartesi günü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Bursa'daydı.

Bağlıkaya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 42. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı'na katıldı.

Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Meclis Divan Katibi Gülçin Güleç, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Sibel Ölçüoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Meclis Üyesi Hasan Eker, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, 42. Meslek Komitesi Başkanı Gülşen Erice, BTSO Meclis, Komite ve Konsey üyeleri ile turizm seyahat acenteleri katıldı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, son iki yıldır pandemi ile mücadele eden turizm sektöründe artık kayıpları telafi etme dönemine girdiklerini, belirterek, "2022 yılında 45 milyon ziyaretçi ve 35 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz." dedi.

Ayrıca, Türkiye'nin turizm hedeflerine kış ve termal turizm başta olmak üzere gastronomi, kültür-kongre, eko ve şehir turizmi ile öne çıkan Bursa'nın da katkısının büyük olacağına inandığını ifade eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, şunları söyledi:

"Bugüne kadar kamu ve özel sektör iş birliğinde Bursa'da turizmin geliştirilmesi adına çok önemli ve değerli adımlar atıldı. Tanıtım ve pazarlama konusunda destinasyon bazlı çalışmalar hazırlanması ve destinasyon odaklı çalışmalar yapılması daha doğru olacaktır. Bursa'nın çok ciddi bir kültür turizmi potansiyeli bulunuyor.

Pazarlama çalışmalarını Orta Doğu ülkeleri gibi mevcut pazarların yanı sıra İspanya, Almanya, Japonya, İtalya, Fransa, Avusturya, Polonya gibi bölge için yeni olan pazarlara da yoğunlaştırmak gerekiyor.

Pandemi konusunda gelinen noktada Omicron varyantı endişe yaratmaya devam etse de aşının yaygınlaşması ve Covid-19 tedavisinde kullanılacak ilaçların kullanım izinlerinin çıkmaya başlaması 2022'nin daha iyi bir yıl olacağı konusunda umutlarımızı artırıyor. Yeni hedeflere odaklanacağımız, sektörümüzü daha iyi yarınlara hazırlamamız gereken bir sürece girmiş bulunuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.