Hava Durumu

RUMELİSİAD Girişim'de görev değişimi

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 08:05

Kentimizde 2006'da RUMELİSİAD Vehbi Varlık başkanlığında kurulmuştu. Daha sonra 2010 yılında bir kriz yaşanmış ve bünyesinde kopmalar olmuştu. O dönem Şahap Aktaş başkan olup, derneği toparlamış ve kurumsal bazı ilkeler oluşturmuştu.

Daha sonra da bu görevi Mustafa Kırcı'ya devretmişti. RUMELİSİAD bugün 11 farklı Balkan ülkesinden 300'ün üzerinde üye, 43 farklı sektörde 30 binden fazla çalışan, 38 farklı ülkede milyonlarca dolarlık yatırım ve 146 farklı ülkeye yönelik 1,5 milyar doları aşan ticaret hacminin temsilcisi konumunda.

2018 yılında RUMELİSİAD bünyesinde yine Şahap Aktaş'ın girişimleri ile RUMELİSİAD Girişim A.Ş. kurulmuştu. Bu yapı öncelikle ülkemizde üretilmeyen stratejik bir ürünü üretmek amacıyla yola çıktı. Süreçte gereken kamu desteğini görmeyip, konusu ile ilgili yönetmelikler değişince bu girişiminden vazgeçip, çalışma alanını sürdürülebilir tarım teknolojileri üzerine kaydırdı. Şu anda bu alanda çalışmalar yapıyor.

AKTAŞ NE DEDİ?

RUMELİSİAD Girişim A.Ş.'nin Olağan Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda, mevcut Başkan Şahap Aktaş görevini Erhan Adalıer'e devretti.

Genel kurulun açılışında konuşan Aktaş, RUMELİSİAD Girişim A.Ş.'nin, derneğin uzun yıllar hayali olan vakıftan sonraki hedefi olduğunu, bu oluşumla Türkiye için önemli projeleri hayata geçireceklerini belirterek şunları söyledi:

"RUMELİSİAD Girişim A.Ş. ile Türkiye'de önemli bir açığı kapatacağız. Türkiye'de daha önce yapılmamış bir oluşumun içindeyiz. RUMELİSİAD'ın birlikteliğinden doğacak olan bir ticari atmosfer yaratıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızla fark yaratmaya devam edeceğiz."

RUMELİSİAD Girişim A.Ş'nin Erhan Adalıer Başkanlığındaki yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Erhan Adalıer, Ozan Deveci, Ferdi Yılmaz, Hasan Öztürk, Halil Bedzeti, Yüksel Yalçın, Gökhan Molla."

Adalıer ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

HORİZON EUROPE'DA DENEYİM PAYLAŞIMI

Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi(TTO)'nin Horizon Europe (Ufuk Avrupa) projeleri için başlattığı 'Deneyim Paylaşımı' buluşmaları devam ediyor. İkinci buluşmada, sunulan fikirlerin çok iyi etki bırakması gerektiğine dikkat çekildi.

Bursa Uludağ TTO, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve ULUTEK Teknopark iş birliği ile Horizon Projeleri Deneyim Paylaşımı Semineri'nin ikincisi gerçekleştirildi.

Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam'ın moderatörlüğünde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte TOFAŞ, ULUÇEV ve INNVOTEK firmalarının yetkilileri, Horizon Europe projeleri ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

TOFAŞ Ar-Ge Merkezi ve Teşvik Sorumlusu Kemal Ekbiç " "Ürün geliştirme" , ULUÇEV İş Geliştirme ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Kestioğlu "KOBİ gözünden" , Innvotek firmasından Dr. Mustafa Yavuz da "Horizon Projelerinin Hakem Gözünden Değerlendirilmesi" konularında deneyim paylaşımları ve sunumlar yaptı.

Son söz "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.