Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabahattin Gazioğlu, LÖDER ve tiyatro

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 07:48

Sabahattin Gazioğlu, Bursa'nın yakından tanıdığı bir işadamımız ve hayırseverimiz. Kendisinin Bursa'ya katmış olduğu çok sayıda değer var.
Bu değerli hayırseverimiz son olarak Uludağ Üniversitesi'ne Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi yaptı.
Bilindiği gibi Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği, Bursa ve Güney Marmara'da çocukluk çağı kanserlerini tedavi eden tek merkez.

LÖDER Bursa
Kentimizde Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), tedavi gören hastalara yardım amacıyla 1994 yılında kuruldu. Bu derneğimiz gönüllülerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu. Dernek başkanlığını Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adalet Meral Güneş yapıyor.
Bu değerli derneğimiz "Çocukluk çağı kanserleri konusunda toplumu doğru bilgilendirmek, Hasta ailelerine yönelik eğitim toplantıları ile onları aydınlatmak,Hastalara tedavi süreci boyunca moral desteği vermek, Hastaların tedavilerini destekleyici projeleri geliştirmek" başlıkları altında topladığı amaçlarını hayata geçirmek için çok ciddi uğraşlar vermekte.

'Haydi Karına Koş'
Ayrıca, Sabahattin Gazioğlu bir de Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'ni kentimize kazandırdı.
Salı akşamı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde LÖDER'in Bursa Valiliği oluru ve TED Bursa Koleji işbirliği ile düzenlediği bir tiyatro etkinliği vardı.
Bu etkinlik Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin giderleri için düzenlendi.
Yönetmenliğini Bursa Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Müdürü Arzu Tan Bayraktutan'ın yaptığı "Haydi Karına Koş" isimli oyun Bursa'da iki yıldır gönüllü olarak çalışmalarını sürdüren Tiyatro Gezegen Oyuncuları tarafından sahneye koyuldu. Bu tiyatromuz sadece gönüllü olarak çeşitli kurum ve kuruluşlara katkı koymak amacıyla bir arada. Her biri ayrı bir mesleğin sahibi olan bu gönüllü insanlar ailelerine ayıracak zamandan fedakarlık yaparak, akşamları bir araya gelip, bu tiyatro çalışmalarını sürdürmekteler.
İşte bu nedenlerden ötürü de Tiyatro Gezegen Oyuncuları büyük bir alkıştan daha fazlasını hak etmekte.
İçinde yaşadığımız Bursa kentine Bursalı sanayici, iş insanları ve hayırseverler önemli katkılarda bulunuyor.
Bu noktada Sabahattin Gazioğlu büyüğüme ve tüm hayırseverlere teşekkür ederken LÖDER'e de başkanları Prof. Dr. Adalet Meral Güneş nezdinde kolaylıklar diliyorum ve iyi ki varsınız diyorum.
Unutmamamız gereken bir başka konu da Bursa Valiliğimizin bu konulardaki destekleri ve titiz yaklaşımları.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.