Hava Durumu

Sağlıklı Kentler, Şahin ve bir anı

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 08:06

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı'nın toplantısına paralel olarak 20-23 Eylül 2005 tarihinde dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin'in ev sahipliğinde Tayyare Kültür Merkezi'nde bir toplantı gerçekleşmişti.

O toplantıya Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri de katılmıştı. Toplantıyı Sevgili Ahmet Emin Yılmaz ile birlikte izlemiştik. Toplantıda "Sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşlanma, Sağlıklı şehir" temaları işlenmişti.

Toplantıyı Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Sağlıklı Kentler Birliği Koordinartörü Nalan Fidan Hanım organize etmişti. Hatta öğle yemekleri için de Kozahan kapatılmıştı.

15 YIL ÖNCESİNDNE BİR ANI

Aradan 15 yıl geçti. Geçenlerde TSKB ödülleri ile ilgili bir yazı yazmıştım. Ahmet Emin Yılmaz ile sohbet ederken o toplantıyı andık, bir de bana sen o toplantıdan sonra bir şey organize etmiştin, neydi? diye sordu.

Beni eskilere götürdü. Toplantıyı 3 gün izledikten sonra, gazeteci kimliğimi bir kenara bırakıp, rahmetli Hikmet Şahin'i bir sporbilimci sıfatıyla ziyaret etmiş ve ona sağlıklı yaşam konusu ile ilgili bir sunum yapmıştım. Bu konunun sağlıklı kentler birliği üyelerine anlatılması gerektiğini izah etmiştim.

O hemen bu konuyu sahiplenip, Nalan Hanımı arayıp, beni ona yönlendirmişti. Nalan Hanım ile konuyu konuştuktan sonra, o Tayyare Kültür Merkezi'nde benim, Prof.Dr.Kayıhan Pala'nın, kendisinin ve bir konuşmacının daha olduğu ilk ön toplantıyı organize etmişti. Ardından sporbilim dünyasının etkin isimleri ile bir araya gelip neler yapılabileceğini konuşmuştuk.

Sonunda 2006'da Eskişehir'de yapılacak Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısının ana teması ortaya çıkmıştı.

ESKİŞEHİR'DE TSKB 2006 TOPLANTISI

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği toplantısı "Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Yaşam ve Yerel Yönetimler" ana temasıyla 27-28 Nisan 2006'da Eskişehir'de Anemon Otel'de Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

Toplantıyı Nalan Fidan hanımla beraber organize etmiştik. Daha doğrusu konuşmacı bölümüne katkılarım olmuştu. Toplantıda şu konu ve konuşmacılar vardı.

"Yerel yönetimlerin halkın rekreasyon ve park ihtiyaç ve hizmetlerini karşılamadaki rolü" konusunu Amerika'dan davet ettiğimiz rekreasyon alanının dünyadaki önemli ismi konuşmacı Tony A. Mobley, "Halkın spor kültürünün gelişiminde yerel yönetimlerin avantajları"Prof. Dr. Hasan Kasap, "Sporun sosyal ve ekonomik faydaları" ile ilgili konuyu Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Türk Güreşinin büyük ismi rahmetli Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, "Çağın hareketsizlik sorunu ve aktif yaşamın kazandırdıkları" konusunu Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba ve bendeniz, "Yerel yönetimlerde rekreasyon program ve hizmetleri"ni Dr. Ümit Kesim hocamız, "Yerel yönetimlerde spor kulüplerinin işlevi" konusunu da eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter anlatmıştı.

Evet, güzel bir toplantıydı. Anılarımızda kaldı.

SONSÖZ

Bu yazıyı neden yazdım biliyor musunuz?

Rahmetli Hikmet Şahin'i anmak ve onun önemli bir özelliğini anımsatmak ve de bir döneme not düşmek için yazdım.

O toplumumuzdaki çoğu insanda olduğu gibi "Kimin söylediği" ile ilgilenmezdi, "Ne söylediğine" bakardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.