Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahneden esintiler ve genç tiyatrocular

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 08:00

Kentimizde tiyatro alanında eğitim veren en eski kuruluşumuz Bursa Devlet Tiyatrosu bünyesinde hizmet veren Geleneksel Feraizcizade Mehmet Şakir Gençlik Kursu olarak karşımıza çıkıyor.
Bu kurs önce 1963 yılında Bursa Halkevi Oda Tiyatrosu tarafından başlatılır. 1968 yılında Oda Tiyatrosu, Halk Eğitim Müdürlüğü'ne geçer. 1971 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Âli Cengiz Çelenk ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği yapar. Tiyatro eğitimi Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından verilmeye başlanır.
Adı önce Gençlik Tiyatrosu olur. Şu anda Bursa Devlet Tiyatrosu bünyesinde Ferâizcizâde Mehmet Şâkir Gençlik Tiyatro Kursu olarak çalışmalarına devam eder. Yaklaşık 8 ay devam eden çalışmalar boyunca kursiyerlere Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından diksiyon, oyunculuk, Türk ve dünya tiyatro tarihi, mimik, doğaçlama, hareket dersleri verilmektedir.
Bu kurstan Ahmet ve Mustafa Uğurlu, Özer Tunca, Bora Özkula, Halil Balkanlar, İzzet Boğa gibi tiyatroya emek veren birçok isim yetişir.
16-25 yaş arası 20 genç kursiyer 30 Mayıs gecesi AVP Devlet Tiyatrosu'nda Shakespeare' den, Haldun Taner'e, Moliere'den Sadık Şendil'e Türk ve dünya tiyatrosunun seçkin kalemlerinin oyunlarını "Sahneden Esintiler" adlı gösteriyle Bursalıların karşısına çıkacak.
Bu 16 bölümden oluşan gösteriyi Arzu Tan Bayraktutan'ın genel sanat yönetmenliğinde, Berrin Kulya Balkanlar, Melike Ergüzen, Adnan Tunalı, Acan Ağır Aksoy ve Çağrı Zora sahneye koydu. Işık tasarımı ise Ali Karaman'a ait.
Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan bu çalışma ile ilgili şunları söyledi:
"47 yıldır süren ve Türk tiyatrosuna pek çok yıldız yetiştiren kurslarımız bizim gurur kaynağımız. Bu seneki öğrencilerimiz de yetenekli ve azimli. Hepsinin tiyatro ve hayatın her alanında başarılı olacağını umut ve temenni ediyorum."
Geleneksel Feraizcizade Mehmet Şakir Gençlik Kursu öğrencilerini kutluyorum, tiyatro yolculuklarında başarılar diliyorum.
Tiyatro çok önemli bir eğitim aracıdır. Bu alan özünde tüm sanat dallarını içinde barındırır.
Bu açıdan öğrencinin kendisini ifade etmesine olanak sağlar. Özünde çok önemli bir dünya okuma aracıdır, tiyatro. Bu çok önemli bir yetidir.
Çünkü dünyayı okuyabilme yetisi insanın kendilerine bakma, kendi kendilerini yargılamalarına ve değerlendirmelerine yardım eder.

BTSO'NUN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın geleneksel basın iftarı bugün yapılıyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ev sahipliğindeki BTSO'nun Double F & 1889 Bursa isimli yeni yerinde yapılacak. Bu yer Gümüştepe Mahallesi Kent Ormanı içinde yer alıyor. Daha önce BURFAŞ tarafından işletilen bu yer BTSO tarafında alındı ve restore edilerek Bursa'ya yeni bir mekan kazandırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.