16 Mayıs 2010 akşam saatleri tüm Bursa ekran başında. 2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig Şampiyonu belli olacak. Evde iki ayrı televizyon açık. Bursaspor yıkılan Atatürk Stadyumu’nda Beşiktaş’a karşı oynuyor. Aynı saatlerde şampiyonlukta Bursaspor’un rakibi Fenerbahçe Rüştü Saraçoğlu Stadyumu’nda Trabzonspor karşısında.
Atatürk Stadı’ndaki tarihi gecede Bursaspor’umuz, 32. dakikada Batalla ve 44. dakikada İbrahim Toraman’ın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 öne geçiyor. 88. dakikada Uğur İnceman ise durumu 2-1 yapıyor. Ve Bursaspor, Beşiktaş’ı 2-1’lik skorla dize getirirken, 75 puana ulaşıyor.
3 dakikalık uzatmanın sonunda Kadıköy’deki maçın bitiş düdüğü bekleniyor. Maçımız bitti ama Fenerbahçe maçı devam ediyor. Stadyumda herkes cep telefonları ve radyodan Fenerbahçe maçını takip ediyor. Haftaya lider giren Fenerbahçe kendi evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalıyor. Ve Bursasporumuz rüyayı gerçeğe çevirerek, şampiyonluk ipini göğüslüyor.

Türk futbol tarihi Bursa’da yeniden yazılıyor ve o tarih itibarıyla 47 yıllık maziye sahip olan Kulübümüz, Turkcell Süper Lig’in yeni şampiyonu olarak 26 yıldır Anadolu’ya çıkmayan kupaya uzanıyor ve beşinci büyük oluyor.
Evet, 2 Ocak 2009’da İbrahim Yazıcı başkanlığında Bursaspor Ertuğrul Sağlam ile çıktığı yolculukta muhteşem taraftarımızın da desteğiyle tarihe adını altın harflerle yazdırıyor.
***
Önce Bursaspor’umuza ilk şampiyonluğunu yaşatan yönetim kurulunu anımsayalım:
“İbrahim Yazıcı(Başkan), Haluk Özkıyıcı, Öztürk Yazıcı, Mehmet Kara, Mustafa Yedikardeş, Mesut Mestan, Selçuk Eren, Hasan Saltık, Şentürk Turan, Necmettin Kocaman, Ferruh Nayman, Recep Bölükbaşı, İrfan Koç, Zekeriya Ünaldı, İlhan Uslu, Osman Nuri Biçer (Genel Müdür)”

Sonrasında ise şampiyon teknik kadro ve futbolcularımızı anımsayalım:
“Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, İdari Menajer Adil Cenkçiler, Antrenörler Mutlu Topçu, Birol Berkem, Ersel Uzgur, Öztürk Tanrıbilir, İbrahim Bakır, Futbolcular; Dimitar Ivankov, Ceyhun Demircan, Yenal Tuncer, Kirita, Zapotocny, İsa Bağcı, Ömer Erdoğan, Turgay Bahadır, Iglesias, Tuna Üzümcü, Serdar Aziz, Ozan İpek, İbrahim Öztürk, Sercan Şen, Yavuz Özkan, Veli Acar, Batalla, Bekir Ozan Has, İsmail Haktan Odabaşı, Eren Albayrak, Sercan Yıldırım, Ali Tandoğan, Muhammet Demir, Mustafa Keçeli, Emre Pehlivan, Gökhan Vuran, Ivan Ergiç.”
HİLTON’DA İRFAN KOÇ’UN ÖZEL BULUŞMASI
1970 yılında Kars Sarıkamış’ta doğan İrfan Koç, 1985 yılında ailesiyle İstanbul’a yerleşti ve ticaret hayatına ilk İstanbul’da petrol işine girip aile şirketini kurarak başladı. Koç, 1995 yılında Bursa’da istasyon zincirlerini çoğaltmaya devam etti.
İrfan Koç, 2010 yılında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 44. Akaryakıt Komite Başkanlığı yaptı.

Bursaspor’un şampiyon yönetiminde yer alan İrfan Koç, perşembe günü öğlen Hilton Otel’de özel bir yemek verdi. Bursaspor’un şampiyon yönetim kurulu kadrosunu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile şampiyon Bursaspor TV’nin kurucu kadrosuna ev sahipliği yaptı.
Laf aramızda memleketi olan Kars’tan özel olarak getirilen kazlar (tam dönemidir) menünün ana yemeğini oluşturmuş.
SON SÖZ
Evet, Bursaspor noktasında Bursaspor’un tarihine iz bırakmış bir ekip, daha doğru bir deyişle kader yolcuları öğle yemeğinde bir araya gelip, o güzel günleri yad etmişler.
Bu güzel buluşmada aramızda olmayan rahmetli İbrahim Yazıcı ve rahmetli Haluk Özkıyıcı ile Ferruh Nayman ve Recep Bölükbaşı dışında herkes varmış.
Rahmetli İbrahim Ağabey ve Sevgili Haluk keşke sizlerde o günü görseydiniz. Işıklarda uyuyun.
Bu arada günün ev sahibi İrfan Koç, Ertuğrul Sağlam’a Sarıkamış Şehitlerimizin 110. yılı anısına yazılmış olan Kar Gülleri adını taşıyan Sarıkamış Şiirleri Antolojisi’ni armağan etmiş.
***
Yaşam yolculuğunda bazı insanlar içinde bulundukları toplum ve ortama izler bırakır. Bu izlerin sonucunda o olumlu izlerin mutlulukları yaşanır. Bu güzel bir duygudur. Ama bu tür duyguların en güzeli ve en değerlisi yıllar sonra anımsanmanızdır.
İşte bu noktada İrfan Koç’un daveti bu açıdan değerlidir.
Ben kendisini kutluyorum.
Buradan bize o ilk ve tek şampiyonluğumuzu yaşatan yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolculara bir kez daha teşekkür ediyorum. Aramızda olmayanları rahmetle anıyorum.
Günümüzde ise bir mucize yaratarak yollarına devam eden Enes Çelik başkanlığındaki Bursaspor yönetim ve teknik kadrosu ile sporculara başarılar diliyorum.