Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanata Dönüşüm Vardiya 19 Projesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 04:46

Bursa Enerji Müzesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile "Sanata Dönüşüm Vardiya 19 Projesi" hayata geçiriliyor. Yarın saat 14.00'te Enerji Müzesi sergi alanında bu proje sanatseverlerle buluşacak.
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı'nda farklı sınıflarda öğrenim gören 16 öğrenci ve 3 öğretim görevlisi ile yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından bu projeye imza attı.Türkiye'nin ilk sanayi kuruluşlarından biri olan 1938'de Bursa´da kurulan Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası'nın Elektrik Santralı bildiğiniz gibi  Enerji Müzesi'ne dönüştürülmüştü.

Açılacak serginin ilham kaynağını bu müze oluşturdu.Vanalar, vidalar, teller, sayaçlar, borular gibi elektrik santralının fiziksel yapısından yola çıkarak seçilen ve tamamen sanatla ilişkisiz duran nesneler bir sanat ürününün parçası haline getirildi.
Sergi 6 ay boyunca açık kalacak.

BTB'den ziyaret

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın , Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldıray İstanbullu'yu ziyaret etti. 
BTB Başkanı Matlı, Bursa'nın tarım ve tarım ürünleri konusunda Türkiye için özel bir öneme sahip olduğunu söyledi.   

UİB tam gaz gidiyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB),  bilindiği gibi otomotiv, tekstil, hazır giyim-konfek-siyon, meyve-sebze ve yaş meyve-sebze sektörlerini bünyesinde barındırıyor. UİB geçen yıla oranla yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolar ihracat yaptı.
UİB'de yüzde 86 pay ile ilk sırada yer alan otomotiv, geçen yıl 21,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. UİB ihracatında ikinci sırayı ise yüzde 5 pay ve 1,1 milyar dolar ile tekstil sek-törü aldı. UİB'in en fazla ihracat yaptığı ilk 10 ülkenin 9'u AB ülkesi olurken, AB ülkelerinin UİB ihracatındaki payı yüzde 79 olarak gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.