Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi, Ar Ge ve akademi dünyası

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 07:40

Sanayimizin gelişmesi ve ihracatımızın daha katma değerli ürünlerle arttırılmasının yolu, yüksek teknolojiden geçiyor. Bu noktada her seviyedeki eğitimimizin sıkıntılarını hepimiz biliyoruz.
Bu konuyu öncelikleri arasına alan TÜBİTAK nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik açılan Sanayi Doktora Program desteklerine başladı. Bu kapsamdaki destekler Bursa OSB'de, Bursa OSB'li sanayicilere anlatıldı.
Program kapsamında özel sektörün daha fazla araştırmacı istihdam edilmesi teşvik edilecek. Doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği sağlanacak.
2018 başvuru dönemi 9 Temmuz'da başlayan ve 28 Eylül tarihinde sona erecek programla ilgili Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Altun Kurtoğlu bilgi verdi:
"Programda normal öğretim esnasında TÜBİTAK tarafından 4500 lira burs sağlanıyor. 4 ya da 5 yıl boyunca geçerli olan bir burs bu. Diğer programlardan farklı olarak da burs bittikten sonra 3 yıllık bir istihdam desteği söz konusu. Ve toplamda 7 yıl veya bütünleşik doktora yapılırsa 8 yıl boyunca o kişinin ücreti devlet tarafından destekleniyor. İstihdam süresince de araştırmacılara ödenen ücretin %60'ı devlet desteğinde. Buraya bir firma başvurabildiği gibi birden fazla firma da bir araya gelerek belli bir konu üzerinde başvurabilirler."
Bu tür destekler gerçekten önem taşımakta.

DR. İSMAİL FAKI'YA VEFA
Kentimizde 30 yılı aşkın süre ile sağlık alanında hizmet veren ve kentte sevilen bir isim olan Dr. İsmail Fakı vefatının 5. yılında Özel Hayat Hastanesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Ve adı Özel Hayat Hastanesi'nde Dr. İsmail Fakı Toplantı Salonu'nda yaşatılırken, salonun da açılışı yapıldı.
Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Özkul, "İsmail Fakı hocamız Bursa'nın Doktoru, Bursa'nın Hayat'ı, Gönül adamıydı. Onun adının kalıcı olması konusunda 5 ay önce hizmete açmış olduğumuz hastanemizin toplantı salonuna hocamızın adını vermeyi uygun gördük. Sayın sağlık müdürümüz de bu konuya gösterdiği duyarlılıkla kabul buyurdular." dedi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, Dr. İsmail Fakı'nın Bursa sağlık hizmetlerine unutulmaz katkılar sağladığını söyledi.

HAMAK SEVENLER BİR ARADAYDI
Bursa'da hamak sevenler, dün ve önceki gün Balat'taydı. Bursa Hamak Festivali, tüm hamak sevenleri ikinci kez Balat Atatürk Ormanı'nda buluşturdu. Etkinlikte ücretsiz sanat atölyeleri ve nostaljik oyunlarla dolu bir içerik vardı.
Festivalin ilk akşamı Mehmet Kandemir'in Poi gösterisi ve ikinci gün Neyzen Akustik konseri ile yapıldı. Finaldeki kapanışta ise Sunay Akın gösterisi büyük ilgi gördü.
Bursalı hamak sevenler iki güzel gün geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.