Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayinin Pilotu 55 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 07:48
Ülkemizde ilk Organize Sanayi Bölgesi, 1961-1966 yılları arasında Bursa’daş Pilot Sanayi adıyla kurulan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’dir. Bu yıl 55. yılını kutlayan Bursa OSB çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Bu etkinliklerden biri de Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) tarafından düzenlenen  “Sanayinin Pilotu 55 Yaşında” konulu resim yarışması. Bursa ile ilçelerindeki devlet ve özel okulların 5, 6 ve 7. sınıflarını kapsayan yarışmaya, 13 okuldan 51 öğrenci katıldı.
Bu resim yarışmasında İnegöl Özel Devrim Kosova Ortaokulu’ndan Mustafa Ulama 1., Namık Kemal İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf Aydın 2., yine Namık Kemal İmam Hatip Lisesi’nden İlknur Uyar 3. oldu.
Dün bu yarışmanın sergisi ve ödül töreni  Endülüspark AVM’de gerçekleştirildi. Törende konuşan BOSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Bayrak, Bursa OSB’nin Bursa’da nasıl bir değişime öncülük ettiğini çocuklardan çizgilerle anlatmalarını istediklerini belirtti. 
Abdullah Bayrak, “Bu amaçla bir resim yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan çocuklarımızı kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Yaşadığınız şehre karşı her zaman ilgili olun. Türkiye sizlerle geleceğe yürüyecek. Geleceğin Picasso’ları belki içinizden çıkacak” dedi.
Ressam adaylarımızı kutluyorum.

İnşaatçılara müjde!


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yıl sonunda yürürlüğe girecek olan “yeni tip imar yönetmeliği” uygulamasının 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi. 
Bu konuda yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç verdiğini dile getiren Başkan Altepe, kendisini telefonla arayan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın, uygulamanın haziran sonuna kadar uzatıldığını söylediğini belirtti.

Başarı Hikayeleri


43 paydaş tarafından organize edilen “2016 Yılı Kalite Yılı” etkinliği kapsamında, Başarı Hikayeleri’nin anlatıldığı “İnovasyon ve AR-GE Zirvesi”, BTSO’da yapıldı.
Programa TOFAŞ A.Ş. Ar-Ge ve Akademi Danışmanı İsmail Durgun, Coşkunöz Holding Ar-Ge Müdürü Volkan Akıncı, Durmazlar Holding Tasarım Müdürü Yaşar Ramiz Şimşek, Mubitek Tasarım Kurucu Başkanı Mustafa Bintaş ve Tekno Tasarım A.Ş. Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal panelist olarak katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.