Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanem Oktar'dan önemli mesajlar

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 08:04

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar'ı, BUİKAD ağırladı. BUİKAD, Zirveden Gelen Topuk Sesleri 34. paylaşım toplantısının konuğu olan Oktar'ın konferansı ilgi gördü.
Bilindiği gibi BUİKAD 16 yıldır kadının üretimin içinde olması noktasında önemli çalışma ve projeleri hayata geçiriyor.
KAGİDER ise 2002 yılında, 37 kadın girişimci tarafından, kadın girişimciliğini geliştirmek; ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek misyonuyla yola çıktı.
KAGİDER'in yürüttükleri çalışmalardan bahseden Başkan Sanem Oktar özetle şunları söyledi:
"Temel hedefimiz kadının girişimcilik yoluyla güçlenmesini sağlamaktır. Her yıl gerçekleştirdiğimiz iyi uygulamaları, ulusal ve uluslararası platformlarda paylaşım yöntemlerini anlatıyoruz. KAGİDER'in, en büyük başarılarından biri 2002'de %2 olan kadın girişimci sayısının, bugün %9 olmasına koyduğumuz katkı olduğunu düşünüyorum."
Zirveden Gelen Topuk Sesleri paylaşım toplantılarında Sanem Oktar'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, hem Türkiye hem dünya açısından zorlu bir süreçten geçildiğini ifade etti.

GELECEK VE BİLİM MERKEZLERİ

Geleceğimiz için bilim merkezleri konferansı TÜBİTAK ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığıyla yapıldı.
2. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı'nın açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine giden yolda bilim merkezlerinin ciddi bir altyapı teşkil edeceğini söyledi.
Türkiye'nin en geniş kapsamlı bilim merkezilerinden birine sahip olan Bursa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlendiği ve ilki geçen yıl Konya'da yapılan Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı'nın ikincisine ev sahipliği yaptı.
Toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, yerli ve yabancı uzmanlar, sektörde faaliyet gösteren firma yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal toplantıda şunları söyledi:
"Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik güçlükler aynı zamanda yeni fırsatları beraberinde getiriyor. Bu tip güçlükler, yeni arayışlara yönelme ve özgüven oluşmasına fırsat veriyor. Bu fırsatlardan biri savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 60'ların üzerine çıkmasıdır. Yine böyle bir güçlük dönemini fırsata çevirip, yerli ve milli süreciyle savunma sanayiinde önemli bir mesafe kat ettik. Ben bu zorlukları da aşabileceğimizi düşünüyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.