Hava Durumu

Şankaya ailesi, Selim Şankaya ve Jade

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 10:05

Şankaya Ailesi’nin 3. kuşağı olan Selim Şankaya, Yeşim Group’un CO CEO’su. Yeşim, 144 bin metrekaresi kapalı ve 181 bin metrekaresi açık olmak üzere, Bursa’da toplam 325 bin metrekare alan üzerinde 4 bini aşkın çalışanı ile Yeşim-Almaxtex Tekstil olarak hazır giyim ve ev tekstili üzerine üretim yapıyor. 

Şankaya Ailesi’nin şirketlerinden olan Yeşim Group, Türkiye’nin tekstil başkenti Bursa’daki merkez üretim tesisinin yanı sıra Ağrı - Tekstilkent’te de 2019 yılında yeni bir üretim tesisi hayata geçirdi. 
Yeşim’in ülke sınırları içerisinde üretim desteği aldığı çok sayıda fason firması bulunuyor. 

Çeşitli dış pazarlara yakın olabilmek ve ihracat potansiyelini artırabilmek adına yurt dışına da yatırım yapan Yeşim bu kapsamda Mısır ve Moldova’da da üretim yapıyor. Yeşim Grubu'nun genel cirosunun yüzde 35'i yurt dışı tesislerinden sağlanıyor.

Yeşim’in Mısır’daki tesislerinin başında Selim Şankaya var. Mısır’daki fabrika Jade Tekstil olarak faaliyet gösteriyor. 

Geçenlerde Jade Tekstil’in son dört yıldır bölgede gösterdiği gelişim başarısı ve gelecek stratejileri Mısır’ın önde gelen yayınlarından Khoyout Dergisi’nde yer aldı. Selim Şankaya, dergiye Jade Tekstil’i anlattı.

Bunlar çok değerli. Bir biçimde hem ülkemizin hem de Bursa’mızın tanıtımına katkı. Teşekkürler Jade, Yeşim Group ve Şankaya Ailesi.

NEXTEER USA’NİN ERMETAL DENETLEMESİ

Ermetal Şirketler Grubu’nun kurucusu Fahrettin Gülener 1979 yılında ülkemizde ilk kez ‘Direksiyon mafsallı milini’ yerlileştirir. O günden bu yana bu spesifik alanda ülkemizin en önemli üreticilerinden biridir.

Gülener,  ayrıca Ford Türkiye’nin bu alandaki tedarikçisidir. Ayrıca, Ford Avrupa’ nın en önemli tedarikçilerinden biri olan Nexteer USA adına da doğrudan direksiyon mili üretir.

Geçenlerde Nexteer USA ekipleri, Ermetal Fabrikasında V 710 direksiyon mili faz çalışmalarını denetledi. 

Bu denetimden başarı ile çıkan Ermetal’in bünyesindeki ERTEV Vakfı’nı da Nexteer ekibi gezdi. Vakıf ve çalışmalar hakkında bilgileri Ermetal Şirketler Grubu kurucusu Fahrettin Gülener bizzat verdi.

KEMAL DEMİREL’İN ARDINDAN

Bursa siyasetinin yakından tanıdığı bir ismi kaybettik. Gençlik yıllarından beri aktif siyasetin içinde olan Kemal Demirel’in siyasi hayatı CHP’de geçti. Nerede ise her kademede görev yaptı.

CHP’de 22. ve 23. dönem Bursa milletvekilliği yaptı.

Kemal Demirel, 17 Mayıs 1955'te Kırklareli'nde doğdu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ile Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirdi.

Yaklaşık 25 yıl önce başlattığı, "Bursa'ya tren İstiyorum" kampanyasını ara vermeden devam ettirdi.  

Bu kampanya kapsamında 40 il ile 22 ilçeyi ziyaret etti. Yürüyüşler ve imza kampanyaları, basın toplantıları ve fotoğraf sergileriyle konuyu Meclis'e taşıyıp Bursa'da her kesimin desteğini aldı. 

Sevgili Kemal Demirel, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Demirel, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Tüm sevenlerine ve Demirel Ailesi’ne başsağlığı diliyorum.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.