Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sara'yı Evlendirmek

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2016 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 04:45

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Sara'yı Evlendirmek". Oyunun prömiyeri salı akşamı yapıldı.  Amerikalı yazar Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün dilimize çevirdiği oyunu Murat Sarı yönetiyor. Oyunun ışık tasarımını Ali Karaman, dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Funda Çebi ve müziklerini Cem İdiz yapıyor.
Demet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldıkları oyunda başarılı bir performans sergiliyor.
Değinmeden geçemeyeceğim, oyunda Sara'yı evlendirmeye çalışan kuzeni Martha rolünü oynayan Arzu Tan Bayraktutan son dönemlerde izlediğim en başarılı oyun performansını sergiliyor. Kendisini gönülden kutluyorum.
Oyunu izlemeyi unutmayın.

Ekonomiye değer katanlar

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 43. Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni, bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde 8 kategoride 73 ödülün sahiplerini bulacağını söyledi. 

Yırca Hanımeli ve Borçelik

İki yıl önceki faciada Soma'da nice ocaklar söndü. Aynı yılda Yırcalı'da 6 bin 600 zeytin ağacı kesildi. Ama yaşam kaynağı olan Yırcalı'nın kadınları durmadı.
Yırcalı'nın kadınları  Yırca Hanımeli markasıyla köylerini yaşatmak için savaşım veriyor. Sabunlar, mumlar üretip, kekik toplayıp satmaya çalışıyorlar.
Ülkemizin alanın en büyüklerinden Borçelik ise bu kadınlarımızın yanında yer almayı gönül borcu olarak kabul etmiş. Borçelik'ten gelen yılbaşı armağanı bunları içeriyordu.
Borçelikliler'i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.