Hava Durumu

Saydam Ayna Sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 08:03

Pandemi her türlü etkinliği sekteye uğrattı. Bundan şikayet etsek de, bu koşullara uyduk. Bu ortamda en çok etkilenenlerden biri de sanatçılar oldu. Sergiler iptal edildi. Organizasyonlar iptal edildi. Konserler iptal edildi.

Ama tüm bu olumsuz koşullar içinde bazı sanatçılarımız üretmeye devam etti. Sergiler canlı olmasa da online ortama döndü.

Size bu çalışmalardan birini anlatmak istiyorum.

Bursalı iki sanatçının online sergisi İstanbul Bahariye Sanat Galerisi açıldı. İpek Candaş, Huri Ülker Aykut'un Saydam Ayna isimli Cam Sergisi online olarak gezilebiliyor. 18 Ocak- 18 Şubat tarihleri arasında açık kalacak sergide iki sanatçının toplam 20 eseri sergileniyor.

Online sergiler her ne kadar canlı sergi gibi mekan içindeki ışığı, dekoru ve müziği olduğu gibi yansıtamasa da bizleri bu pandemik koşullar içinde sanatsız bırakmıyor.

Huri Aykut Ülker, ilk kez cam eserlerini sergiliyor. Sanatçı sergisi için "Yansımalar ışık kaynaklıdır, sen ne kadar parlıyorsun?" demekte.

İpek Candaş ise "Ben bir aynayım, bana bakan kendini görür bende" değerlendirmesini yapıyor.

Evet, Huri Aykut Ülker ve İpek Candaş'ı kutluyorum. Pandemi günlerinde bizleri sanat ile buluşturdukları için teşekkür ediyorum.

Bu arada sergiyi izlemek isteyenler http://bahariyesanat.com/saydamayna/ linkinden sergiye ulaşabilirler.

SIRA DIŞI YAŞAMLAR

Mümin Ceyhan, Bursa'da bilinen bir isim. Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kurucularından ve eski başkanlarından, aynı zamanda EMO'nun da eski başkanı.

Mümin Ceyhan bir süre önce "Setbaşı'nda Yasak Aşk" isimli bir roman yayınlamıştı. Şimdi ise yeni çalışması yayınlandı.

"Sıra dışı Yaşamlar" bir çoklu biyografi çalışması.

Özel ve gerçekten insanların merak ettiği, nasıl olur diye sorguladığı, sıra dışı insanların hayatlarını anlatıyor. Bu çalışma içinde, bu kapsamdaki 7 kişinin hayat öyküsünü bulabilirsiniz.

Mümin Ceyhan kitabın gelirini Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bir sosyal sorumluluk projesi olan Kır Çiçeklerine bağışlıyor. Kitabı edinmek isteyenler Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nden ulaşabilirler.

Kitap, 244 sayfalık bir çalışma.

Mümin Ceyhan, her insanın hayatının sıra dışılıklarla dolu olduğuna dikkat çekerek şunları söylüyor:

"Bazı insanlar bu sıra dışılıkların da ötesinde bir yaşam sürüyor. Başarılarından ne çok övünüyorlar, ne de başarısızlıklarından çok yeriniyorlar. Çoğu yaşamlarıyla çevresine ülkesine örnek oluyor.

Bu insanlar başarılarını kendi öngörüleri ile elde ettikleri için kıskanılan insanlardır.

Başarısızlıklarını da hiç çekinmeden ortaya koydukları için özgüvenleri yüksek kişilerdir. Özetle onlar doğru modellerdir."

Mümin Ceyhan'ı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.