Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şebnem Tuna Çini Çiftliği

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2019 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 08:03

Şebnem Tuna, kentimizin yetiştirdiği değerli seramik ve çini sanatçılarından biri. 1974 yılında Bursa'da doğan Şebnem Tuna, Uludağ Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalı'ndan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Seramik Cam ve Çinicilik Programı'ndan mezun oldu.
Çini eğitimini Turgut Tuna'dan aldı. Tuna'nın yetiştirdiği öğrencileri arasında Ali Ömürlü, Gülcan Güngör, Sermin Sürer, Müge Çakır ve Damla Sünerin gibi isimler yer almaktadır.
Şebnem Tuna şu anda Şebnem Tuna Çini Çiftliği'ni açıyor. Şebnem Tuna'nın restore ettiği bu bina 1974 yılında Tuna Seramik olarak Turgut Tuna tarafından kuruldu. 2015 yılına kadar faaliyetine devam etti.
Şimdi Şebnem Tuna Çini Çiftliği olarak açılacak yeni yer için Şebnem Tuna şunları söylüyor:
"Restore ederek yeniden faaliyete geçirdiğim bu yer İznik çinisi ve modern yorumları yapılan bir atölye olarak hayata geçiyor. Şebnem Tuına Çini Çiftliği olarak çeşitli koleksiyonerlere, Paşabahçe butik mağazalarına ve Poera Müzesi için özel üretimler yaptığım bir alan olacak."
Bu çiftliğin açılışı yarın saat 18.30 'da Yeniceabat Mah.Yeşilova Sok. No:18 'de gerçekleşecek.
Şebnem Tuna'ya yeni atölyesinde başarılar diliyorum.

İMO VE GELEMİÇ KÖYÜ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi üyeleri, 700 yıllık tarihe sahip dağ köyü Gelemiç'i gezdi.
İMO Bursa Şubesi, Bursa'nın tarihi güzelliklerini üyelerine tanıtmak ve farkındalık oluşturmak için kültür gezileri düzenliyor. Keles'in tarihi köylerinden Gelemiç'i tanımak ve tanıtmak için gerçekleştirilen geziye inşaat mühendisleri aileleri ile birlikte katıldı.
Kerpiç evleri ve dar sokakları ile tarihi dokusunu korumaya çalışan Gelemiç'in yapılarını inceleyen mühendisler doğal güzelliklerinde tadını çıkardı.
İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın doğal güzellikleri ve tarihi ile iç içe geçmiş bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Bunları korumak için gezmek, görmek gerekli. Üyelerimiz bilinçlensin, tarihimizin korunmasında farkındalık oluşsun istiyoruz. Tarihimizi, doğal güzelliklerimizi tanıtan gezilerimizi sürdüreceğiz. Gelemiç'de bu köylerimizden birisi ve tarihi dokunun korunması gelecek nesillerimize aktarılması önemli. İnşaat mühendisleri olarak bunun için çalışacağız " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.