Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçime 1 kala mesele nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2019 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2019 07:22

Bugün son gün. Yarın ülkenin aylardır gündemine oturan yerel seçimlerle ilgili deyim yerindeyse "dananın kuyruğu" falan kopmayacak. Sadece bir yerel seçimi daha yapacağız.
İçlerinde yaşadığımız kentleri, ilçeleri, mahalleleri yönetmek için talip olan adaylar, aylardır bir şeyler söylemekte. Bağlı oldukları siyasi parti liderleri de bir şeyler söylemekte.
Adaylarımız ve siyasilerimiz çeşitli iletişim araçları ile ve çeşitli medya araçları ile vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştılar.
Sonunda bugün adaylar ve bağlı olduğu siyasi parti liderleri ile yöneticileri susacaklar sadece "vatandaşlar konuşacak".
Ve vatandaş diyecek ki "Benim kentimi, benim ilçemi, benim mahallemi şu yönetsin." Tüm adaylarda bu karara saygı gösterecek ve seçilenler aday oldukları makama oturacaklar.
İşin özü ve mesele bu kadar basit.

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ

Kuşkusuz il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar, dünya görüşleri, eğitim düzeyleri ve sosyoekonomik durumları çerçevesinde; bir kent ve ilçe hayal ediyorlar. Burada dileğim herkesin hayal ettiklerinin ortak bileşenlerinin çoğalması.
Bu ortak bileşen çoğalması insanları birbirine yaklaştırır. Özetle daha fazla insanın mutlu olması, huzurlu olması, daha ulaşılabilir, daha çevreci, daha sağlıklı bir kentte yaşayabilmesi.
Evet, yarın akşam itibarı ile çeşitli adaylar makamlarına seçilmiş olacak. Onlara bugünden başarılar diliyorum. Hem belediye başkanlarımıza, hem de belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza.
İhtiyacımız olan tek şey aramızdaki gittikçe keskinleşen ve derinleşen uçurumu daraltmak ve birleştirmek. İnsanları ötekileştirmeden, etnik kökeni, dili, dinini yani insanın kendi seçemeyeceği şeyleri önemsemeden herkesi insan olarak görebilmek ve onların hepsine eşit mesafede olabilmek.
Bu noktada başta iktidar ve muhalefet liderlerine, siyasi partilerimizin tüm yöneticilerine önemli bir misyon düşmekte.
Evet, özünde dile getirilmesi de toplumun büyük çoğunluğu huzurlu ve barış içinde bir ülke, bir kent, bir ilçe ve bir mahalle özlemini duymakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.